"Çiftçiler yeni yeni talep etmeye başladı"

Bayburt'ta, Tamburlu Yağmurlama Sulama Sistemi Projesi hayata geçirildi.

"Çiftçiler yeni yeni talep etmeye başladı"
Bayburt'ta, Tamburlu Yağmurlama Sulama Sistemi Projesi hayata geçirildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, yaptığı açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, yüzde 50 hibe destekli bireysel sulama makine ve ekipman desteklemesi çerçevesinde, Demirözü ilçesine bağlı Beşpınar köyünde, Tamburlu Yağmurlama Sulama Sistemi Projesi kurulduğunu söyledi.

Bayburt'ta yapılan ve yapımı devam eden sulama baraj ve göletlerle, sulanan alanın her geçen gün arttığını vurgulayan Karabulut, "İlimizde sulanan arazi miktarı artmasına rağmen, çiftçilerimiz özellikle tarla içi modern basınçlı sulama sistemlerine ilgisiz kalıyor. Hala teknik olarak önermediğimiz salma sulama yöntemi kullanılıyor" dedi.


Karabulut, bakanlığın, çiftçilerin bu konuda yapacağı tarla içi bireysel sulama makine ve ekipman alımlarına ve sistemlerine yüzde 50 hibe desteği sağladığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Ayrıca 5 yıla kadar da faizsiz kredi desteği veriliyor. İlimizde bu proje kapsamında 2013 yılına kadar maalesef hiç müracaat olmadı. Müdürlüğümüzce yapılan yoğun tanıtım ve bilgilendirmeler neticesinde son iki yıldır bu konuda çiftçilerimizden nihayet talep almaya başladık. Burada kurulan sistem Bayburt'un her bölgesinde çiftçilerimizin rahatlıkla kurabileceği bir sistem. İnşallah bu örneklerle birlikte ilimizde tarla içi modern basınçlı sulama sistemleri her geçen yıl yaygınlaşır."

Tamburlu Yağmurlama Sulama Sistemi projesini hayata geçiren çiftçi Süleyman Hayal ise bakanlık destekli proje sayesinde, arazisinin sulama işini çok kısa sürede tamamladığını belirtti.

Bu sistemle, salma sulamadan daha az su kullanarak, daha fazla alanın sulanabildiğine dikkati çeken Hayal, ilgililere yardımları dolayısıyla teşekkür etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hoca 9 yıl önce

Bayburt'ta sebze tarımı çok yetersiz.Batıda manavlarda , pazarlarda yerli ürünler satılıyor.Burada ben manavlara soruyorum yok hocam yerli ürün çok az olur onu da köylü kendisi satar diyorlar.Tamam, iklim şartları kısıtlı ama bu kadar da tembellik olmaz.Çay ocaklarında kahvelerde biraz az oturun.Domates biber salatalık fasulye üretmek bu kadar zor mu yahu?Üretim çok yetersiz.Sulak araziler bile çoğu köyde boş kalıyor.Akdeniz'deki Ege'deki kadar verimli olmasa bu bölgede de sebze yetişiyor.Bazı senelerde don vuruyor ama sonradan yine yetiştirebilirsin.