Türkiye’nin en küçük ili, en büyük ilinden göç aldı!

İstanbul’da Bayburtlu nüfus azalırken, Bayburt’ta da İstanbullu nüfus arttı.

Türkiye’nin en küçük ili, en büyük ilinden göç aldı!
Bayburt Postası - İstanbul iline kayıtlı kişi sayısı Bayburt’ta uçuşa geçti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2014 yılı içinde Bayburt’ta en fazla nüfus artışı oran olarak İstanbul iline kayıtlı kişilerden oluştu. Verilere göre İstanbul’da Bayburtlu nüfus azalırken, Bayburt’ta da İstanbullu nüfus arttı.

TÜİK’in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) verilerinden elde edilen sonuçlara göre 2013’te İstanbul iline kayıtlı 222 kişilik nüfus, 2014’te 570’e çıktı. Buna göre kentte yüzde 157 ile en fazla artış İstanbullu nüfusta gerçekleşti.

İstanbullu neden arttı?

TÜİK’in şaşırtan bu verisi, aslen Bayburtlu olup İstanbul nüfusuna kayıtlı vatandaşların kentte başlatılan ikametgah kampanyası dahilinde kaydını Bayburt’a aldırdığı tahminini akıllara getiriyor. Çünkü bu verileri ortaya koyan 2014 ADNKS’ye göre başka illerin nüfusuna kayıtlı olup İstanbul’da yaşayan kişi sayısında da Bayburtlu nüfus azalmıştı. ADNKS verilerinin tutulmaya başlandığı 2007 yılından beri İstanbul’da sürekli artan Bayburtlu nüfusu ilk kez 2014’te düşüşe geçerek, değişik illerin nüfusuna kayıtlı kişi sıralamasında da 38. sıraya kadar geriledi.  Aynı verilere göre başka ilin nüfusuna kayıtlı olup İstanbul’da yaşayanlar arasında 115 bin 401 Bayburtlu yer aldığı açıklanmıştı. Geçtiğimiz yıl bu rakam 117 bin 360 olarak kaydedilmişti.

Buna göre Bayburt nüfusunun en fazla yaşadığı il olan İstanbul’da Bayburtlu nüfus azalırken, Bayburt’ta ise İstanbullu nüfus arttı.

Öte yandan geçtiğimiz yıl 81 il itibariyle en fazla nüfus artışının gerçekleştiği Bayburt’ta, Bayburtlu olmayan nüfusta da artış kaydedildi. Başka illerin nüfusuna kayıtlı olup Bayburt’ta yaşayan kişi sayısı 2013’te 11 bin 967 olarak kaydedilirken, 2014’te bu sayı 12 bin 967’ye yükseldi.

TÜİK’in ‘ikamet edilen ile göre nüfusa kayıtlı olunan il’ verilerine göre değişik illerin nüfusuna kayıtlı olup Bayburt’ta yaşayan kişi sayıları ile birlikte 2013 ve 2014’teki nüfus hareketleri şöyle:



*

*

*

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.