Salyazı'dan temkinli açıklama!

Salyazı Belediye Başkanı Mühür Uçar’dan beklenen açıklama geldi.

Salyazı'dan temkinli açıklama!

Bayburt Postası - Salyazı Belediye Başkanı Mühür Uçar’dan beklenen açıklama geldi. Bayburt Postası tarafından gündeme getirilen Salyazı ve Çayıryolu beldelerinin birleşmesi halinde beldelerden birinin kapanmayacağı yönündeki konu hakkında bir açıklamada bulunan Salyazı Belediye Başkanı Mühür Uçar, “Ben burada yerel basına önemli görev düştüğünü düşünüyorum. Başbakanımız yerel basınımızı takip ediyor. Yasa çıkmadan önce baskı yapıp önüne geçmek lazım. Yasa çıktıktan sonra yaygara boşuna olur. Onun için biz sizden destek istiyoruz.” dedi.

Salyazı’yı kurtarmak için her türlü ihtimali göz önünde bulundurduklarını belirten Başkan Uçar,  Salyazı ve Çayıryolu’nun birleşmesi halinde beldelerden birinin kapanmayacağı yönündeki konu hakkında ise temkinli konuştu.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Başkan Uçar, Bayburt ve Gümüşhane’nin bürokrasileri ve siyasetçileri bir araya gelerek bu işin konuşulması gereklidir. Hukuk içerisinde iki ilin ortaklaşa bir kararı sonucu bu konuda bir noktaya gelinir. Ondan sonra bizde söyleyeceğimizi söyleriz. Halkta referandumda söyleyeceğini söyler. Bunun dışında şuan içine söylesek yanlış ve gereksiz olur. Onun için bu konuda konuşmak istemiyorum.” dedi.

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel basını takip ettiğini ileri süren Başkan Uçar, yerel basına önemli bir görev düştüğünü söyleyerek, şu açıklamayı yaptı:

“Bayburt ve Gümüşhane’nin bürokrasileri ve siyasetçileri bir araya gelerek bu işin konuşulması gereklidir. Hukuk içerisinde iki ilin ortaklaşa bir kararı sonucu bu konuda bir noktaya gelinir. Ondan sonra bizde söyleyeceğimizi söyleriz. Halkta referandumda söyleyeceğini söyler. Bunun dışında şuan içine söylesek yanlış ve gereksiz olur. Onun için bu konuda konuşmak istemiyorum. Salyazı’yı kurtarmak için her türlü ihtimali deniyoruz. 3 köy var. Maalesef kendi köylerimizi bağlamakta zorluk çekiyoruz. 3 köyün bağlanması lazım. 1 köyümüzü bağlayamıyoruz. Ben burada yerel basına önemli görev düştüğünü düşünüyorum. Başbakanımız yerel basınımızı takip ediyor. Yasa çıkmadan önce baskı yapıp önüne geçmek lazım. Yasa çıktıktan sonra yaygara boşuna olur. Onun için biz sizden destek istiyoruz. Ya referandum olsun kapanacak yerlerde, ya da bir şekilde köy bağlanıp kurtarılacak yerlerde devletin el atması gerekli.”

Diğer yandan, Salyazı Derneği Başkanı Cevdet Mutlu da, kısa bir açıklamada bulundu. Açıklamasında, gündemi takip ettiğini belirten Mutlu, Bayburt Postası tarafından gündeme getirilen konudan haberdar olduğunu ve bu konunun her iki ilin kamuoyunda tartışılması gerektiğini söyledi. Mutlu, eğer son çare ise Salyazı beldesini köy olmaktan kurtaran ve Salyazı’nın menfaatleri için böyle bir öneriye dernek olarak destek vereceklerini söyledi. Mutlu, konuyla ilgili daha detaylı bir açıklamada bulunacağını da sözlerine ekledi.

İlgili haber: Bu iki beldeden birini kurtaran formül! (Lütfen tıklayınız)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.