Bayburt'ta Cumhriyetin 98. Yılı Coşkusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Benim en büyük eserimdir' dediği Cumhuriyet 98 Yaşında. Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98. yıl dönümü Bayburt’ta törenlerle kutlandı.

Bayburt'ta Cumhriyetin 98. Yılı Coşkusu

Bayburt Postası - Sabah saatlerinde Vali Cüneyt Epcim’im makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar daha sonra Cumhuriyet Caddesi üzerinde gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti. 

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki kutlama töreni Vali Cüneyt Epcim’in, Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ile birlikte vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı okundu. 

Vali Cüneyt Epcim, törende yapmış olduğu konuşmada, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün burada kendi gökkubbemiz şahitliğinde devleti ebed müddet diyenlerin Çanakkale Geçilmez diyenlerin huzurunda saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Büyük emek ve fedakarlıklarla kurduğumuz Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümü hepimize kutlu olsun. Bu anlamlı günde derin sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum. 'Bağımsızlık benim karakterimdir' diyerek Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını sözlerime başlamadan önce minnet ve şükran duygularımla yad ediyor, geçmişten günümüze devleti ve milleti uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, aynı şekilde bu uğurda kanları dökülen gazilerimizi de minnetle selamlıyorum. İnsanlık tarihi boyunca çok sayıda devlet kurulmuş, bu devletlerin bazıları hatta birçoğu tarih sahnesinden silinip yok olmuştur. Fakat köklü bir devlet geleneği ile milli birlik ruhuna sahip olan milletimiz için böyle bir durum asla söz konusu olmamıştır. Hür ve bağımsız yaşama ülküsünden ödün vermeyen Türk milleti bağrında yetiştirdiği mümtaz kahramanların ve onların önderliğinde tarihin her safhasında yaşadığı zorlukların üstesinden gelmeyi bilmiş ve varlığını muhafaza ederek bugünlere ulaşmıştır. Canı pahasına verdiği mücadeleler ile devleti ve milleti ile bölünmez bir bütün, her ferdi ile bağımsızlık ateşinin sarsılmaz timsali olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ilelebet yaşatıp, muhafaza etmeye ant içtiği Cumhuriyetini 29 Ekim 1923'te ilan etmiştir.

Türk milleti tarih boyunca verdiği destansı mücadeleler sonucunda toprakları üzerinde hür ve bağımsız yaşama hakkını elde etmiş şehit kanlarıyla suladığı vatan toprakları üzerinde söz hakkının da yalnızca kendisinde olduğunu bu kararı ile tescillemiştir. Yokluk ve her türlü imkansızlıklara rağmen zafer taçlandırılan bu kutlu silsile aziz milletimizin de huzur, refah ve güven içerisinde yaşamasının teminatı olmuştur. Cumhuriyetin ilanı ile milletimizin her ferdinin bağımsızlık ülküsü, hürriyet tutkusu ve sulh içinde bir arada yaşama tasavvuru cisme bürünmüş, adı tarih sahnesinden silinmek istenen bir millet üzerindeki yıkıcı planlar parçalanarak hükümsüz kılınmıştır. Yaş olarak genç devlet aklı ve geleneği ile kadim cumhuriyetimiz, 'Ey yükselen nesil, istikbal sizindir' sizindir şiarı ile gerçekleştirdiği  atılımlara artık her gün yenisini eklemektedir.

2023, 2053, 2071 hedefleri doğrultusunda her alanda tam bağımsızlık parolası ile hayata geçirilen yerlileşme hamleleri, toprakları üzerinde tam sözü sahibi devletimiz ve milletimiz için kıvanç kaynağı olmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti bugün diplomaside gerçekçi, etkin, kural koyucu ve rol belirleyici, sanayi ve teknolojide çağdaşları ile rekabet halinde, askeri ve imkan kapasitesi ile barışta caydırıcı, savaşta baskın bir güç olarak bölgesinde ve dünyada söz sahibi yükselen bir değer konumundadır. Mazlum, biçare coğrafyaların umut ışığı ve bekleneni konumundaki Türkiye Cumhuriyeti geçmişteki tecrübelerinden yol çıkarak ürettiği harp sistemleri, savunma ve taarruz mekanizmaları, insansız hava araçları ile benzerlerine az rastlanır başarı hikayelerine imza atmaktadır. Ülkemiz aynı zamanda bu sitemleri devletinin ve milletinin bölünmez bütünlüğü için gerekli bulunduğu noktada gerekli zamanda tam kapasite kullanabilme başarısını göstermektedir. Bu atılımlar neticesinde Türkiye Cumhuriyeti demokrasi, özgürlük gibi kavramların arkasına saklanarak coğrafyamızı kan ve gözyaşı gölüne çevirmeye, bölgemizi terörize etmeye çalışan unsurlara karşı da gerekli adımları tereddütsüz atmaktadır. Bugün vatandaşlarının dayanışma duygusu ve mücadele azminden aldığı güç ile varlığını her alanda hissettiren birbiri ardına yeni başarılara imza atan Cumhuriyetimiz bu kudretini yine vatandaşlarının huzur, güven, refahını artırmak için kullanmaktadır."

Vali Epcim'in konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği telgraf okundu.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam eden törende, Cumhuriyet konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller takdim edildi.

Bayburt Bar ekibinin gösterisi ile devam eden Cumhuriyet Bayramı kutlamaları resmi geçit ile son buldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.