Hızek poşetle yer değişti, neşe aynı neşe!

Bayburt'ta yılın ilk karı çocukları sevindirdi. Ellerinde poşetlerle dik yamaçların yolunu tutan çocuklar doyasıya eğlendi.

Hızek poşetle yer değişti, neşe aynı neşe!

Bayburt Postası - Aralık ayının güneşli ve sıcak geçmesinin ardından çocuklar, kara kavuşmanın sevincini saatlerce kayarak çıkardılar. Soğuk havaya aldırış etmeden dik yokuşlarda poşetleriyle kayan çocuklar, eğlendiklerini ifade ederek, keyifli bir gün geçirdiklerini söylediler.

Kah düşerek, kah yuvarlanarak karın keyfini çıkaran çocuklardan 8 yaşındaki Zehra Ataner, "Arkadaşlarımla birlikte yokuştan kayıyorum, güzel dakikalar geçiriyoruz. Poşetimi evden getirdim, arkadaşlarımla birlikte kayıyoruz" dedi. 

Arkadaşlarıyla karın keyfini çıkaran Buğlem Dikbaş ve Hira Dikbaş kardeşler, çok mutlu olduklarını söyleyerek, karda poşetleriyle kaymanın keyfini sürdüler.

Hızek nasıl poşete dönüştü!

25 yıl öncesine kadar 'hızek'lerin daha çok görüldüğü mahalle aralarında, şimdilerde poşet rağbet görüyor. Bunun nedeni ise karın eskisi kadar yerde kalmayışı. 1980'li yıllarda atlı kızakların çekildiği Bayburt sokaklarından, 1990'lı yılların sonlarındaki asfaltlama ile de hızekler çekilir oldu. Gelişen teknolji ve yaygınlaşan teknolojik aletler ile çocukların ilgisinin mahalle oyunlarına azaldığı da bir gerçek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 4 ay önce

Salih adlı yorum nedir bu sizin İstanbul Türkçesi ezikliğiniz Trabzonlular yada rizeliler kendi smşiveleriyle konuşunca tüm Türkiye'de sempatik oluyorda Bayburtlular kendi ağızlarıyla konuşunca neden hemen doğru Türkçe tripleri ile karşılaşıyor unutma ki şuan Azerbaycan'da konuşulan resmi dil Bayburt Erzurum Kars yörelerinde konuşulan ağızdır duymak istemeyen kulağını kapatsın artık Sizin bu mahalle baskınızdan gına geldi

Avatar
Salih 4 ay önce

Neden "kızak" değil de "HIZEK"?
Akşama kadar Bayburt'ta, Bayburtlularla, Bayburt ağzı ile konuşan biriyim.
Konuşma dilimizi yazıya döktüğümüzde inanın çok tuhafıma gidiyor. Hele bir de haber sitesinde olunca daha da tuhaf oluyor. Dışarıdan gelenlerin alay konusu oluyor.
Konuşulması sorun teşkil etmiyor; (bir zamandan sonra) ama, yazımı büyük bir alay konusu oluyor.

Misafir Avatar
SERSERIKRAL69 4 ay önce @Salih

hızek e hızek demek ne zamandan beri ayıp oldu...

Beğenmedim! (0)