Bayburt'ta KADES Uygulamasında 738 Kadına Ulaşıldı

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü, Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasını tanıttı.

Bayburt'ta KADES Uygulamasında 738 Kadına Ulaşıldı

Bayburt Postası - Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne özel olarak açılan stantlarda kadına yönelik ve aile içi şiddetle mücadele konusu kapsamında farkındalığın artırılması amacıyla Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasını tanıttı.

Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelince KADES uygulamasının tanıtımı ve farkındalığın artırılmasına yönelik bir hafta boyunca devam eden çalışmalarda Türk Dünyası Parkı'nda, Valilik binası önünde ve Gençosman Mahallesinde bulunan pazar yerinde stant kuruldu.

Hazırlanan broşürlerin dağıtımı yapılarak şiddet mağduru kadınların acil durumlarda kullanması amacıyla geliştirilen KADES uygulaması ile ilgili 738 kadına bilgilendirme yapıldı ve talep eden 130 kadının akıllı telefonlarına KADES uygulaması indirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
leman 2 yıl önce

güzel bir uygulama devletimizden ALLAH razı olsun bildiğim çok kadın var bu uygulama sayesinde kurtulan hemde bayburt ta belirli yerlerde görev alan vatandaşların hanımları onlara bu önemli yerleri işgal etmemeleri lazım ifşa edilmeli buradan kimler hanımlarına şiddet uyguluyor belki utanırda yapmazlar