İki köyün husumeti Bayburt yaylalarının yolunu kesiyor

Trabzon’un Dernekpazarı İlçesi’ne bağlı Akköse Köyü Muhtarı Mehmet Gür, Lisrat Yaylası yoluna 2008 yılı programında olmasına rağmen Yeşilalan Köyü ve Baltacı Mahallesi Muhtarlarının engel çıkarması yüzünden bir türlü başlanamadığını belirterek, her iki muhtarı Trabzon Valiliği’ne şikayet etti.Akköse Köyü Muhtarı Mehmet Gür, Lisrat Yaylası yolunun Bayburt ve Uzungöl bağlantısıyla çok önemli bir yol olduğunu ifade ederek, "Dernekpazarı Akköse Köyü, Lisrat Yaylası yolunun Trabzon İl Özel İdaresi tarafından 2008 yılında yol yapımı için programa dahil olduğuna ve çalışmalar yapılacağına dair tarafımıza bilgi verilmiştir. Şu an yolun yapılma zamanıdır. Özel İdare tarafından verilen dozer Dernekpazarı’nda yolu yapmak için beklemektedir.

 İki köyün husumeti Bayburt yaylalarının yolunu kesiyor
Trabzon’un Dernekpazarı İlçesi’ne bağlı Akköse Köyü Muhtarı Mehmet Gür, Lisrat Yaylası yoluna 2008 yılı programında olmasına rağmen Yeşilalan Köyü ve Baltacı Mahallesi Muhtarlarının engel çıkarması yüzünden bir türlü başlanamadığını belirterek, her iki muhtarı Trabzon Valiliği’ne şikayet etti.

Akköse Köyü Muhtarı Mehmet Gür, Lisrat Yaylası yolunun Bayburt ve Uzungöl bağlantısıyla çok önemli bir yol olduğunu ifade ederek, "Dernekpazarı Akköse Köyü, Lisrat Yaylası yolunun Trabzon İl Özel İdaresi tarafından 2008 yılında yol yapımı için programa dahil olduğuna ve çalışmalar yapılacağına dair tarafımıza bilgi verilmiştir. Şu an yolun yapılma zamanıdır. Özel İdare tarafından verilen dozer Dernekpazarı’nda yolu yapmak için beklemektedir.

 İki köyün husumeti Bayburt yaylalarının yolunu kesiyor Ancak Trabzon ili Çaykara İlçesi Yeşilalan Köyü ve Baltacı Mahallesi Muhtarları bu yolun yapılmasını ve dozerin yol vurmasına engel olmaktadır. Bu kişiler Lisrat merasının kendilerine ait olduğunu iddia etmektedirler. İddiaları doğrudur ancak çok eskiden beri bu yol mevcuttur. Bu yol tarihi bir yoldur. Eskiden Trabzon - Rize yolu olarak bu yol kullanılmaktaydı. Bu yol grup yayla yolu idi. İtiraz eden köy muhtarları kendi köylerine ait yolu yapmışlardır. Bizlere de bu yoldan gelmemizi söylemektedir. Ancak bu yoldan gidip gelmemiz bizlere ters düşmektedir. Halen yaylalara ve meralara göç ettiğimizde bu yolu kullanmaktayız. Yeni yol bizlere tersi gelmektedir" dedi.

İki köy arasındaki husumetin acısını kendilerinin çekmek zorunda olmadıklarını da ifade eden Gür, "Yeşilalan Köyü ve Baltacı Mahallesi Muhtarları eskiden iki köy arasında husumet vardı. Bu köyler halen bunları gündeme getirerek yolu yaptırmamaya çalışmaktadırlar. Bu yol bizim grup yolumuz olduğu için Kurkuruç, Parabşi, Lisrat, Alaisa ayağı, Manaho, Tufa, Kurtdağı şenlikleri, İkerki Yaylası, Sankaya, Yelde, Demir Kapı ve Bayburt yaylalarına kadar giden vatandaşlar bu yoldan işlemektedir. Bu yolun Uzungöl bağlantısı da vardır. Bu nedenle bu yolun yapılmasının kimseye bir zararı yoktur. Bu yolun yapılması aksine köy halkımıza, yayla turizmine faydalı bir hareket olur. Bizler bu yolu genişletip grup yolu yapmak istemekteyiz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.