Bayburt’ta madde bağımlılığı rakamları açıklandı

Öğretmenlere yönelik, "Madde Bağımlılığı İle Mücadele "konulu seminer Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yavuz Selim Ağın, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Azmi Koçoğlu, Pratisyen Hekim Dr. Özge Çetinkaya ve öğretmenlerin katıldığı seminerde çeşitli sunumlar gerçekleşti. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Emrullah Pehlivan, seminer katılımcılarına şu bilgileri verdi:

Bayburt’ta madde bağımlılığı rakamları açıklandı

Öğretmenlere yönelik, "Madde Bağımlılığı İle Mücadele "konulu seminer Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yavuz Selim Ağın, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Azmi Koçoğlu, Pratisyen Hekim Dr. Özge Çetinkaya ve öğretmenlerin katıldığı seminerde çeşitli sunumlar gerçekleşti.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Emrullah Pehlivan, seminer katılımcılarına şu bilgileri verdi:

Bayburt’ta madde bağımlılığı rakamları açıklandı"Uyuşturucu ile mücadelede polisiye tedbirlerin yanı sıra, özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkısıyla daha başarılı olabileceğimizi düşünüyoruz. Vali Yardımcımızın başkanlığında bir komisyon kuruldu. Bu komisyon eşliğinde bazı kararlar almaktayız. Bu seminerlerin yapılma fikri de bu komisyonda alınan kararlar doğrultusunda oluştu.

Bağımlılık; genel bir tanımdır. Her hangi bir bireyin keyif verici ve uyuşturucu maddelerin sürekli kullanılmasına bağımlılık denir. Kısaca sağlığa zararlı maddelerin alışkanlık ve tutkunluk durumlarına bağımlılık adı verilir. Bağımlılık hayatımızın her kesimi için geçerli olabilecek bir kavramdır. Bunu kitap okuyan bir insan her gün kitap okuyabiliyorsa ve kendini şartlandırmış ise bir gün okumadığı zaman bunalım içerisinde girer gibi örneklerle izah edilebilir. Yalnız, madde kullanımı bundan farklıdır. Vücudun hiç bir ihtiyacı olmadığı halde zararlı olacak maddeyi vücuda dahil etmeye “Madde Kullanımı” denir. Buna bağlı olaraktan kişide meydana getirdiği psikolojik rahatsızlığa da “Madde Bağımlılığı” demekteyiz. Bağımlılık yapıcı maddeler merkezi sinir sistemine direk etki etmektedir. Bağımlılık yapacak maddeye insan ilk önce, korku ve merak ederek başlar. Kişi, ‘acaba nasıl bir şey bu?’ diyerek başlangıç yapmaktadır. Bu sigara içinde geçerlidir, alkol ve uyarıcı maddeler içinde geçerlidir. Kısaca hepsi için geçerlidir. Bir seferden bir şey olmaz diyip de sonradan almaya devam edildiğinde, önlem alınamayan çok ciddi tehlikeler meydana getirmektedir. Kişinin vücudundaki sağlık sorunları artmaya başlayınca, ben bunu bırakmak zorundayım demeye başlamaktadır. Kişi sağlığı elinden gittiğinde sonuç itibariyle de artık kullanmayacağım demektedir.

Bayburt ilinde 2006 - 2008 yılları arasında “Zararlı Maddelerle Mücadele Kapsamında”;  
2006
yılında; olay sayısı 8, yakalanan 23, tutuklanan 3,
2007 yılında; olay sayısı 32, yakalanan 74, tutuklanan 25,
2008 yılında ise olay sayısı 11, yakalanan 35 ve tutuklanan 2
Genel toplama baktığımızda ise olay sayısı 51, yakalanan kişi sayısı 132 ve tutuklanan ise 30’dur.

Ayrıca yine Bayburt ilinde yine 2006-2008 yılları arası bu işten yakalanan Meslek Gruplarında ise oran şöyledir; Kamu Çalışanı: 11, Esnaf: 27, Serbest Meslek 46, Çiftçi 10 olurken bugüne kadar öğrenci yakalanmamıştır"

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.