Emniyetten ‘torpil’ uyarısı!

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü, Ramazan ayının girmesiyle birlikte halkın çokca şikayette bulunduğu patlatıcı maddelere yönelik önlemler aldı.

Emniyetten ‘torpil’ uyarısı!
Bayburt Postası - Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü, Ramazan ayının girmesiyle birlikte halkın çokca şikayette bulunduğu patlatıcı maddelere yönelik önlemler aldı.

Maytap ve torpil gibi maddelerin kullanımı ve satışının Valiliğin 2010/01 nolu kararıyla ruhsatlı yerler dışında satışı ve kamuya açık alanlarda kullanımının yasaklandığını duyuran Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü, il genelinde bu tür maddelerin satılması muhtemel olan 24 iş yerine (bakkal, kırtasiye, market vb.) yasağı ve kararı uyulmaması halinde 227 TL idari para cezası uygulanacağını yazılı olarak tebliğ etti.

Öte yandan emniyet ekiplerinin sıkı takibinde bulunan konuyla ilgili şuana kadar bir kişiye 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 36. Maddesine (Gürültü) muhalefetten 109 TL idari işlem tesis edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 7 yıl önce

Çok güzel bir uygulama.Ancak para cezalarının caydırıcı olması lazım.Ramazan ayını huzurlu,güvenli ses kirliliğinden uzak geçirmek istiyoruz.Emniyetimizi tebrik ediyorum.Ayrıca motorsiklet konusun daha sıkı tedbir istiyoruz

Avatar
Vatandaş 4 yıl önce

Bence açık alanlarda serbest olması lazım

Avatar
vatandaş 3 yıl önce

bnce torpil atmanın cezası olmamalı çünki eğlence için yapılıyor bence insanları rahatsız etmek için yapmıyolar

Avatar
Vatandaş 4 yıl önce

Keşke her yerde Yasak Olsa maytap patlayıcı şeyler sevmiyorum ya nefret ediyorum Hele ki bayram günleri resmen kabus oluyor Bence buna bir dur demesi lazım birileri

Avatar
Ef 3 yıl önce

Ben ekmek almaya giderken onume torpil attilar yani bunun suriye vatandaslarinin elinde m4 den uzun silahlar var ve bu serbest yani bence caydirici olnali