Bayburt'ta 300 yıllık değirmenin suyu neden kesildi?

Bayburt'ta 300 yıllık değirmenin suyu kesildi. 

Bayburt'ta 300 yıllık değirmenin suyu neden kesildi?

Bayburt Postası - Kıratlı köyündeki değirmenin işletmecisi Şinasi Turgut, değirmenin suyunun isale hattı kanalının dolması dolayısıyla kesildiğini aktardı. 

Alanda boru çalışması yapılacağı bilgisinin kendisine ulaştığını söyleyen Turgut, asırlık bir geleneğin sona erdirilme çabalarının kabul edilemez olduğunu belirtti. 

Bayburt İnşaat firmasının alanda yaptığı çalışmalar sonrası kanalının tıkandığını söyleyen Şinasi Turgut, Bayburt Belediyesi ve DSİ'yi sorunu çözmeye davet etti. 

Bayburt'ta organik unun en önemli adreslerinden biri olan değirmenin ilk kez suyunun kesildiğini belirten Şinasi Turgut, Bayburt'tan ve il dışından siparişlerini beklettiğini ve zamanın kendisi için çok önemli olduğunu kaydetti. 

Kış aylarının yaklaştığını söyleyen Şinasi Turgut, tarlasında yetiştirdiği buğdayı öğütmek için değirmenin suyunun biran önce bağlanması gerektiğini dile getirdi. 

Anahtar Kelimeler:
Şinasi Turgut
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemil 8 ay önce

derelerimiz bilinçsizce kirletiliyor..araç, camaşır vs. yıkanıyor dere üzerlerinde yetkililer daha duyarlı olmalılar...