Yıldırımhan: "İş adamlarımızından fedakarlık istiyoruz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, "Geçmişte olduğu gibi değil, bilimsel verilere dayalı işsizlerimizin hangi alanda ne ihtiyacı varsa o alanı doldurmaya gayret ediyoruz. İş adamlarımızından fedakarlık istiyoruz." dedi.

Yıldırımhan: "İş adamlarımızından fedakarlık istiyoruz"
Bayburt Postası - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, "Geçmişte olduğu gibi değil, bilimsel verilere dayalı işsizlerimizin hangi alanda ne ihtiyacı varsa o alanı doldurmaya gayret ediyoruz. İş adamlarımızından fedakarlık istiyoruz." dedi.  

Yıldırımhan, iş adamlarıyla Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yaptığı toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan "her alanda seferberlik" çağrısı kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da bu çağrıya uyarak "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı başlattığını anımsattı.

Bu kapsamda Bakanlık üst düzey yetkililerinin tüm illerde 12 ayrı heyetle programlar gerçekleştirdiğini belirten Yıldırımhan, "Ülkemiz çok ciddi bir ekonomik kalkınmayla, büyümeyle, karşı karşıya. 13,14 yıllık süreç içerisinde Türkiye her geçen gün büyümesini yukarıya doğru, kalkış çizgisini sürekli yukarıya doğru taşıyan bir konumdadır. Ama birileri bizim kalkınmamızı, yükselmemizi ve bu coğrafya üzerinde ayaklarımızı çok sağlam bir şekilde yere basmamızı arzu etmiyor, istemiyor" diye konuştu.

Yıldırımhan, birtakım karanlık çevrelerin kolay yönetilebilir bir Türkiye istediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hep muhtaç olan, iç sorunlarını aşamayan, hem küresel güçlere muhtaç olan bir ülke olarak Türkiye'ye bir rol biçilmek isteniyor ama biz bu kabuğu yırttık. Hem millet olarak, hem yöneticiler olarak bağımsızlığın ve bu coğrafya üzerinde ilelebet yaşamanın büyümeden ve kalkınmadan geçtiğini hep fark ettik. Üç, dört yıldan bu yana Türkiye'nin Gezi olaylarında, Kobani olaylarında, 17-25 Aralık olaylarında ve son 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde yaşadığı hadiseler hepsi bir zincirin halkalarıdır. "

"İşsizlik herkesin ortak sorunu"

TÜİK tarafından işsizlik rakamlarının açıklandığını anımsatan Yıldırımhan, "İşsizlik verilerinde bir yukarı doğru gidiş var. Bu hepimizin ortak sorunu. İşsizlik bir memlekette herkesin ortak sorunudur. İş vereniyle, kamusuyla, esnafıyla hepimizin ortak sorunu, bunu aşmak zorundayız. Aksi takdirde işsizliğin hepimizin üzerine getireceği ciddi yükler var. Sosyal yükler var. Genç insanların sokaklarda başı boş kalmasını doğuracak ve onun bize getireceği yükler var." ifadelerini kullandı.

Yıldırımhan, yapılan bir araştırmaya göre gençlerin yüzde 24'ünün hem okumadığına, hem de çalışmadığına işaret ederek, şunları belirtti:

"Bu ciddi bir tehlike, bunu aşmamız lazım. Bir taraftar gençlerimizi meslek sahibi yapmamız lazım, bir taraftan da onlara yeni istihdam alanlarını hep birlikte oluşturmamız gerekir. Meslek kurslarıyla alakalı gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerek İŞKUR Genel Müdürlüğü büyük bir gayretin içerisinde. Bu konuda iş dünyasıyla ortak çalışıyoruz. İş verenlerimizin talepleri neyse bu taleplere uygun vasıflı elemanları yetiştirmek için ne kadar ihtiyaç varsa o kadar kurs açıyoruz. Geçmişte olduğu gibi değil, bilimsel verilere dayalı işsizlerimizin hangi alanda ne ihtiyacı varsa o alanı doldurmaya gayret ediyoruz. İş adamlarımızından fedakarlık istiyoruz. Bu devletin tek taraflı olarak çözebileceği bir konu değil. İş adamlarımız birazda fedakarlık boyutuna meseleyi ulaştırarak, kendilerini belki birazda acıtarak elini taşın altına koymalıdır."

Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan'ın Vali Ustaoğlu'nu ziyareti

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti. Yıldırımhan, Ustaoğlu'na program kapsamında yapılan çalışmalara ilişkin bilgi aktardı. Ziyarette, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Orhan Koç, Türkiye İş Kurumu Daire Başkanı Fazlı Küçük, Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı, İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Yavuz Selim Eker, İŞKUR İl Müdürü Abdullah Kahveci ve SGK İl Müdürü Ali İhsan Nuhoğlu da hazır bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
a.mehdiöz 7 yıl önce

SN YETKİLİLER İŞ ADAMLARI,YATIRIM YAPACAK.,NE KADERKİ"DEMİRYOLU
YOKTUR,ÖNEMİNE BİNAEN,ÜRETİM.İN MALİYETİNE YANSIYOR,DEMİRYOLU
BAYBURTTAN GEÇER İSE,TRABZON-RİZE İŞ ADAMLARI FABRİKA YAPACAK
(BASINDAN)SAYGILARIMIZLA.

Avatar
seko69 7 yıl önce

iş adamları veya esnaf neden işçi almıyor veya alamıyor? bunu araştırdınız mı? öncelikle vergi ve SGK primlerinde indirime gidilmeli.. doğalgaz, elektrikte indirim yapılmalı.. dükkan kiralarına taban fiyat getirilmeli. bakın bakalım işsizlik kalıyor mu? Bu şehir büyükşehirler ile yarıştırılıyor.. neden Türkiye'nin en pahalı gazını Bayburt kullanıyor? neden buna önlem almazsınız? niçin Bayburt ile İstanbul'un elektrik fiyatları aynı? neden Bayburt İstanbul ile aynı benzin, LGP ve mazot fiyatlarını kullanıyor? Bayburt ve Bayburt gibi küçük illere bu teşvikleri, ayrımcılığı neden getirmezsiniz? İstanbul ve diğer büyükşehirlerdeki nufus yoğunlugundan şikayet ediyorsinuz ama göçü önlemek adına girişimde bulunmak istemiyorsunuz.. yoksa bu tür doğudaki küçük şehirleri boşaltmanın derdinde misiniz? komplo teorileri geliştirmek bazen iyidir, öyle ya neden bu tür küçük şehirler kan ağlıyor, göç veriyor, işsizlik, pahalılık had safhada. bunları görmüyor musunuz? görüyor da bilerek mi önlem almıyr