Bilgin: "Demiryolunun Bayburt'tan geçmesi noktasında..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eski başdanışmanlarıından Prof. Dr. Vedat Bilgin, Doğu Karadeniz Bölgesi’nden geçmesi planlanan Trabzon-Erzincan Demiryolu projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bilgin: "Demiryolunun Bayburt'tan geçmesi noktasında..."
Bayburt Postası - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eski başdanışmanlarından ve AK Parti Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Vedat Bilgin, önemli açıklamalarda bulundu. Doğu Karadeniz Bölgesi’nden geçmesi planlanan Trabzon-Erzincan Demiryolu projesi ile ilgili Bayburt Postası’na konuşan Prof. Bilgin'i genel yayın yönetmenimiz Kürşat Okutmuş ziyaret etti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ile görüştüğünü anlattığı açıklamasında, demiryolu konusunda Bayburt için olumlu gelişmelerin yaşanacağını söyleyen Prof. Bilgin, “Benim de konu ile ilgili notlarım var. Bu konu gündemimde ve gereken ne ise yapıyorum. Daha geniş platformlarda da konuyu hep gündemde tutacağız ve konuşacağız” dedi.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile de bir araya geldiğini söyleyen Prof. Bilgin, “Binali beyle bir araya geldik, hem de şimdiki sayın bakanımızla (Lütfü Elvan) biraz sohbet ettik. Sayın bakan da ‘hocam, görüşmek istiyordum bu konuları, biraz etraflıca bir görüşelim,’ şeklinde ifadeleri oldu. Birlikte zaten bir araya en kısa zamanda geleceğiz sayın bakanımızla” şeklinde konuştu.

“Ümit ediyorum. Bu mesele hep aklımda. Sayın bakanımız bu konularda planlama kökenlidir. Bu sektördeki gelişmeleri takip ediyor ve biliyordu. Dolayısıyla ümit ediyorum sayın bakan da gerekli ilgiyi gösterecektir. Bu konuları etraflıca çalışıyor ve takip ediyor. Planlamacı olduğu için de işin teknik ve ekonomik kısmını birlikte götürür. Sadece mühendisler, mühendislik kısmına bakarlar. Konunun ekonomik kısmına da bakılır” diyerek, Bakan Elvan’ın gelişmeleri yakından takip ettiğine dikkat çeken Prof. Bilgin, konuşmasını şöyle bitirdi:

“Bu konuda vesileyle bir araya geldik ve epeyce sohbet ettik bakan beyle. Görüşmemizde 1. maddemizdi. Benim de konu ile ilgili notlarım var. Bu konu gündemimde ve gereken ne ise yapıyorum. Daha geniş platformlarda da konuyu hep gündemde tutacağız ve demiryolu hattının Bayburt'tan geçmesi noktasında, avantajları da, dezavantajları da konuşacağız. Umarım bu konuda olumlu gelişmeler yaşayacağız”

Öte yandan bir dönem TCDD Genel Müdürü olan ve görev yaptığı süre içinde Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Yolu Projesi'ni başlatan Prof. Bilgin'in Trabzon-Erzincan Demiryolu projesi ile ilgili daha önce de önemli açıklamaları olmuştu. Son olarak geçtiğimiz yıl Aralık ayında Bayburt'a gerçekleştirdiği ziyarette konuyla ilgili bir kez daha açıklamada bulunan Prof. Bilgin, "Bu konunun devletin en üst birimlerine çok iyi izah edilmesi gerekiyor" demişti.

İlgili haber:


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.