Karadeniz'den Elazığ'a ekip ve yardım desteği

Bayburt, Ordu, Trabzon, Rize, Giresun ve Artvin’den Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle bölgeye destek ekipler ile yardım malzemeleri gönderildi.

Karadeniz'den Elazığ'a ekip ve yardım desteği
Bayburt Postası - Bayburt'tan AFAD, UMKE ve 112'den 14 kişi ve 4 araç, dün gece deprem bölgesine hareket ederek çalışmalara katıldı.

Ordu'dan 2 araç ve 8 personelden oluşan UMKE ekibi Elazığ'a, Ordu Büyükşehir Belediyesine ait 2 bin kişiye hizmet verebilen mobil mutfak tırı 5 personeliyle Malatya'nın Pötürge ilçesine sevk edildi.

Trabzon'dan da Elazığ ve çevre illere dün gece itibariyle yardım kampanyası başlatıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun dün gece sosyal medya hesabından depremzedelere yönelik yaptığı yardım çağrısının ardından Trabzonlular seferber oldu. Vatandaşlar battaniye, kışlık eşya ve ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı yardım paketleriyle Trabzon Büyükşehir Belediyesine akın etti. Gece boyunca kamyonlara yüklenen yardımlar, Elazığ ve Malatya'ya gönderildi. 

Rize'den ise bölgeye 2 UMKE ve 1 ambulans ile 12 sağlık personelinin intikal ettirildiği belirtildi.

Giresun Belediyesi'nce başlatılan kampanya kapsamında ise kuru gıda, battaniye, yorgan, ayakkabı, bebek maması, bebek bezi, kışlık kıyafetlerden oluşan yardım malzemeleri toplanmaya devam ediyor. Şu ana kadar 2 tır dolduran yardım malzemeleri toplanmaya devam ederken, tırlar kısa süre sonra yola çıkacak. AKUT Giresun ekibi de 2 araç ve 10 gönüllüsüyle dün gece saatlerinde deprem bölgesine hareket etmişti.

Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayim Tandoğan da bir aylık maaşını depremzedelere bağışlayacağını bildirdi.

Artvin AFAD Müdürlüğünden alınan bilgiye göre ise, Artvin'den 4 arama kurtarma personeli, 8 sağlık personeli, 1 ambulans ve 2 arama kurtarma aracı dün gece itibarıyla deprem bölgesine hareket etti.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.