Başbakan Başdanışmanı Bilgin'den flaş demiryolu açıklaması!

Başbakanlık Başmüşaviri ve Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin demiryolu konusunda önemli bir açıklama yaptı.

Başbakan Başdanışmanı Bilgin'den flaş demiryolu açıklaması!
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi tarafından "Türkiye'nin Toplumsal, Ekonomik ve Siyasal Değişimi" konulu panele katılan Başbakanlık Başmüşaviri ve Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin ve beraberinde Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Aydın Başbuğ, Doç. Dr. Erdinç Yazıcı ve Doç. Dr. Fetullah Akın Bayburt Ticaret ve Sanayi Odasına bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bayburt TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yumak, Başkan Yardımcısı Mehmet Ölmez, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Doracan, Meclis Üyesi Hamdi Baydemir ve Genel Sekreter Önder Karaoğlu tarafından karşılanan heyet ile Bayburt ve ülke gündemine dair değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette bir konuşma yapan Bayburt TSO Başkanı İbrahim Yumak tamamı Avrupa Birliği hibesi ile inşa edilen doğaltaş fabrikasına dair son durum hakkında bilgi verdi.  Konuşmasında Tarım Bakanı Mehdi Eker ile gerçekleştirdikleri görüşmede kendilerine ilimiz adına ilettiği taleplere değinen Yumak, ilimizde tarım ve hayvancılık ile bunlara bağlı sanayinin gelişimine katkı yapacak bir proje teklif çağrısı beklentisi içerisinde olduklarını kaydetti.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimizi ziyaretlerinde kendilerine bir dosya sunduklarını belirterek Başbakanlık başmüşavirliğine atanan Prof. Dr. Vedat Bilgin’e dosyanın bir nüshasını ileten Yumak ‘’Bayburt adına hükümetimizden isteklerimizi içeren ve 21 maddeden oluşan taleplerimizin takibi noktasında hocamızın desteklerini bekliyoruz’’ dedi.

Konuşmasının son bölümünde demiryolu ve hızlı tren konusuna da değinen Yumak, Gümüşhane-Tirebolu üzerinden fizibilitesi gerçekleştirilen güzergahın devlete büyük bir maliyet çıkardığını ve Bayburt olarak bu fizibilite çalışmalarına ilimizin de dahil edilmesi gerektiğini belirterek nihai kararın yapılacak fizibilite sonucuna göre verilmesi yönündeki girişimlerine destek istedi.

Ziyarette bir konuşma yapan Başbakanlık Başmüşaviri ve Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin memleketi Bayburt’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Gazi Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi arasında oluşan işbirliğine değindi ve beraberinde panele katılan Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Aydın Başbuğ, Doç. Dr. Erdinç Yazıcı ve Doç. Dr. Fetullah Akın’ın önümüzdeki dönem Bayburt Üniversitesi’nde yarı zamanlı olarak ders vereceklerini belirtti. 

Konuşmasında Başkan Yumak’ın demiryolu konusunda devletin zarara uğratılacağı sözüne değinen Bilgin, ‘’Maalesef ülkemizde zaman zaman bu tür çalışmaların arkasında müteahhit lobisi bulunabilmekte, özel sektör fizibiliteyi yaparken zaman zaman ülke menfaatini önemsemeyebiliyor, bu konunun devletin en üst birimlerine çok iyi izah edilmesi gerekiyor, ben de bu konuda üzerime düşeni yerine getireceğim’’ dedi.

Konuşmaların ardından Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası tarafından misafirlere ziyaret anısına yerel ürün hediyelerinin takdimi ile program sona erdi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BAYBURT TANITMA YAŞATMA PLATFORMU @HartmaniA 9 yıl önce

trenin bayburttan geçmesi 5 ile fayda sağlayacaktır,zira üretim için fabrika alanı sadece bayburt hart ovasıdır.D.P.R.,dolayısıyla,demiryolu bu 5 ile ve doğu anadolu ve karadeni-
ze fayda sağlayacaktır,sn vedat hoca nın bilmesi önemlidir,zaten biliyor.sevgiler

Avatar
Ahmet Dağdeviren 9 yıl önce

Demiryolunu
Öncelikle; Toplanan imzaları ve raporu Seçimden önce "Başbakana vereceğim" deyip sümen altı yapan BTSO başkanı Sayın Yumağa,
Sonra da; "Sizi destekliyorum " deyip, imzalar toplandıktan sonra "Başbakana siz götürün verin" diyen Vekil beye,
En son da Şu Kalbur Muhabbetinden gocunan ELİT Bayburtlulara sormak lazım.

Bırakın Kardeşim, artık insanları koyun yerine koymayı:Siz bizim aklımızla dalga mı geçiyorsunuz yaa..

Avatar
mehmet-gölbaşı @Ahmet Dağdeviren 9 yıl önce

ahmet bey %-% haklısın sizi tebrik ediyoruz,5 yıl içinde sn özbek tren için bir açıklama yapmamıştır,aksine bayburt halkı ile alay etmiştir,kınıyoruz

Avatar
Cengaver 9 yıl önce

Yıllardır takip ettiğim Bayburt Postası'nda Türk Basın ve Demokrasi tarihinin en karanlık günlerini yaşadığımız bu günlerde basın özgürlüğü ile ilgili haber ve yorumların olmasını bekledim kaç gündür. Fakat henüz rastlayamadım. Fenerbahçe-Bayburt Grup İ.Ö.İ maçının heyecanı ile unutulmuş olduğunu ümit ediyorum.
Saygılarımla,

Avatar
HartmaniA @Cengaver 9 yıl önce

Basın zaten özgür değil mi arkadaşım.
Basın özgür değil diyenler (Gazeteciler ve destekçileri), Başbakana, Cumhurbaşkanına her türlü küfrü ediyorlar..

Avatar
yazıcı 9 yıl önce

Bayburt un treni turzimdir, kimse kendini kandırmasın, turizm seferberliği başlatılsın başaka alternatif yok....................................

Avatar
vatandaş 9 yıl önce

İbrahim Bey tren yolunu her fırsatta dile getiriyor.Proje hazırlayıp sunmak,istemedek de bir iştir.Teşekkürler
Ha bu arada farzedelim Tren geldi Kaleyi şu vaziyetinde turizm mi getirecek?

Avatar
ALOŞ 9 yıl önce

Bu ülkede menfaat lobisi kim? Paraları cebe indirenler kim? Sayın hocanın bir duyumu varsa neden suç duyurusunda bulunmuyor da basına açıklama yapıyor. Kardeşim devletin parası zarara sokuluyorsa bunu kim yaparsa devlet düşmanı vatan hainidir. Onun için sayın hoca iyi düşünüp açıklama yapmalıdır bu konuda. Projenin maliyetini Karadeniz Teknik Üniversitesi hocası açıklaDI ve daha az maliyetle yapılacağını açıkladı. O hocadan neden fikir almıyor.