"MHP, üçüncü bir şey söylesin"

AK Parti Bayburt Belediye Başkan Adayı Mete Memiş ve AK Parti belediye başkan aday adayları ile birlikte parti binasında yapılan toplantıda bir konuşma yapan Özbek, gündemi değerlendirdi.

Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, açıklamalarda bulundu. AK Parti Bayburt Belediye Başkan Adayı Mete Memiş ve AK Parti belediye başkan aday adayları ile birlikte parti binasında yapılan toplantıda bir konuşma yapan Özbek, gündemi değerlendirdi.  Bayburt Belediye Başkanlığı için yeniden aday adayı olan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ın partisi tarafından neden aday gösterilmediğini açıklayan Özbek, altyapı çalışmasına kalkışan belediye başkanlarının toplumdan destek görmediğini ve Hacı Ali Polat’ın da bu yüzden kaybettiğini belirtti.

Konuşmasında Başbakan Erdoğan’ın tartışılan sözlerine de açıklık getiren Özbek, AK Parti hükümeti tarafından yapılan hizmetlere değindi.

Özbek, MHP’ye de çattığı konuşmasında, şu ifadelere yer verdi:

Başkan Polat neden kaybetti?

“Gerçekten belediyecilik adına bir belediye başkanının yapması gereken en önemli işlerden birilerini, altyapı meselesini çözmek, aslında siyaseten çok zarar getiren bir karardır. Ben Hacı Ali beye bu zor kararı aldığından dolayı, altyapı meselesine girdiğinden dolayı Bayburt adına kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Antalya belediye başkanımız şu anda genel başkan yardımcımız Menderes Türel, altyapıya girmiştir ve seçimleri 2009’da kaybetmiştir. Bingöl belediye başkanımız altyapıya girmiştir şu anda aday olamadı. Erzincan belediye başkanımız altyapıya girdi, şu anda aday olamadı. Bayburt Belediye başkanımız altyapıya girdi, şu anda aday olamadı. Hangi belediye başkanımız altyapıya girdiyse maalesef toplum karşılığında fazla destek bulamadı. Halbuki doğalgaz bizim için geldi. 5-6 ayı gerçekten eksilerle geçen Bayburt’umuzda doğalgazın rahatlığıyla çok nefis, rahat ve huzurlu bir hayat yaşıyoruz. Hatırlayın ayda 3-4 defa suyumuz kesilirdi bizim. Bunu Bayburt’ta yaşadık. Şu anda 4-5 yıldır ciddi su kesintilerimiz yaşanmıyor. Çoruh Bayburt’un incisi diyoruz, kanalizasyon hala Çoruh nehrine akıyor. Ama biz ne yaptık? Sayın başkanım ne yaptı. Büyük bir risk alarak kanalizasyon ihalesini yapıp yapımına başladık. Eştikçe sayan başkan kamuoyunda puan kaybetti. Bir gün ‘Allah razı olsun’ denildi, ertesi gün yol yapılmadığından dolayı eleştiriler aldı.”

“Kanalizasyonu, içme suyunu, arıtma tesisini bitireceğiz”

“Biz iki yıl daha yer altına çalışmaya devam edeceğiz. İster kabullenin ister kabullenmeyin. Biz kanalizasyonu de bitireceğiz, biz içme suyunu da bitireceğiz, biz arıtma tesisini de bitireceğiz, biz musluktan çay içene kadar altyapı çalışmasına devam edeceğiz. Bunu yapan insanlara gönderilen eleştirileri bizler engelleyeceğiz. Biz altyapı, kanalizasyon ihalesini yapmadan önce sivil toplum örgütlerini bir araya getirmiştik. Biz kanalizasyona girmek istiyoruz ama bu başkanı yıpratır, bu konuda ne diyorsunuz, girelim mi, girmeyelim mi? diye fikir aldık kendilerinden. Herkes dedi ki hiç düşünmeden girin. Biz sonuna kadar başkanın arkasındayız. Biz iki yıl boyunca daha altyapı çalışmalarına devam edeceğiz. Belki Cumhuriyet caddesinde çamurdan geçilmeyecek; ama altyapı bittikten sonra 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl daha bu şehirde kazma vurulmayacak caddelere. O zaman şehirlerin iki yıldan sonra güzelleşeceğini AK Parti belediyeciliğinde göreceksiniz”

Fen Lisesi meselesi

“Aday açıklaması yapılırken Sayın Başbakan'ımızın kullanmış olduğu kelimelere eleştiriler var. Gümüşhane adayı açıklanırken, Erzincan adayı açıklanırken, İstanbul adayı açıklanırken, Bingöl adayı açıklanırken o tanıtım filmlerinde belli bir format kullanıldı. Okullar, hastaneler, TOKİ’ler ve varsa barajların resimleri kullanıldı. Türkiye genelindeki tüm vilayetlerde bu, bu şekilde kullanıldı. Aday tanıtımı yaparken Sayın Başbakan'ımız hemen hemen tüm ilde şunu dedi. Bizden önce Fen Lisesi var mıydı? Bizden önce Anadolu Lisesi var mıydı? Bizden önce üniversite var mıydı? Bunu hep kullandı. Biz bardağın hep boş tarafından bakıyoruz. Vay efendim, bu tanıtım filmi niye böyle yapıldı. Aslında ondan da mutlu olduk. Demek ki insanlar Bayburt’a daha fazla hizmet yaptığımızı biliyorlar ve düşünüyorlar”

“Kop ve Araklı tüneli hayaldi”

“Kop Tüneli Bayburt için bir hayaldi, gerçek oldu; ama bu tanıtımda Kop Tüneli yoktu. Araklı tüneli Bayburt için bir hayaldi, gerçek oldu. Duble yollar, tüm köy yollarımız asfalt oldu. Doğalgazımız var, hastanemiz yapılıyor. Düşünün 10 yıl önce dişimizi çektirmek için dişçiye giderdik. 5 lira para verirdik, dişimizi çektirir idik. Şimdi diş yaptırıyoruz. Protez dişler devlet tarafından yapılıyor, diş hastanemiz var. Önceden okulları başlarken kırtasiyelerin önünde kuyrukta beklerdik, şu anda okullar başladığı zaman öğrencilerin önüne kitaplar geliyor. Bunlar bizim sayemizde AK Parti sayesinde oldu.İşçi bulamadığından dolayı Davos Tekstil kapanmış. Gidiyorsun işsizlik problemi var, bu taraftan işçi bulamıyor, fabrika kapanıyor. Burada emeklimize, yaşlımıza bakmak için gelinler yarışa girdi. AK Parti hükümetinde yaşlı insanı baktığında 700-800 lira artık o eve gelir giriyor. Demirözü barajımız bitti. Kırklar Tepe barajının projesi bitti. İnşallah yakında yapım ihalesine girecek. Devlet Su İşler tarafından inşallah 3-4 yılda ihalesi yapılarak 11 tane göletimiz yapılacak. Bunlar hep bu dönemde oldu. Bundan sonra da olmaya devam edecek”

“40 trilyonluk ihaleyi yerin altına gömdük”

“Değerli Başkanım Hacı Ali bey gece gündüz çalışarak gitti Esenyurt’tan dilendi, Esenler’den dilendi, Bahçelievler’den dilendi, Pendik’ten dilendi Bayburt’a bir şey alabilmek için.  Şu anlayışı reddediyorum değerli arkadaşlar. Bayburt’ta yaşıyoruz. Kadıoğlu Parkı Bayburt’un gözbebeği olmuştur. Vay efendim niye adını Kadıoğlu parkı koydu diye. Eleştirecek ya. Kadıoğlu kim?  Bizim kendi öz be öz kızımız. Evladımız. Parayı oradan aldık. Projeyi burada uyguladık. Adını da Kadıoğlu koyduk. Bunu eleştiriyorlar. Vay efendim İmarettepe’deki yeri niye Bayburt Belediyesi’nin imkânları ile yapmıyorsunuz da Ümraniye Belediyesi’nin imkanları ile yapıyorsun? Bunlar eleştirildi. Evet AK Parti belediyeciliğinde biz yarın da İstanbul belediyelerinden, Bursa Belediyesi’nden, Kayseri Belediyesi’nden ve hükümetimizden daha fazla yatırım alacağımızı ifade ediyoruz. Kimse bize şunu demesin, ‘Bir şey yapmadınız’. Yerin altına 100 trilyonluk doğalgazı biz gömdük. 40 trilyonluk altyapı ihalesini biz yerin altına gömdük. 10 trilyon İstanbul belediyelerinden Bayburt’a yardım alarak bu hizmeti devam ettirdik. İnşallah devam ettireceğiz”

“MHP, üçüncü bir şey söyledi mi?”


“Bizim Bayburt’ta AK Parti’nin oranı yüzde 65. Arkadaşlar konuşun. Evet dün Bayburt’ta Fen Lisesi yoktu, biz yaptık. Üniversite yoktu, biz yaptık. Doğalgaz yoktu, biz yaptık. Kop tüneli yoktu, biz yaptık. Araklı tüneli yoktu, biz yaptık. 2004’te Milliyetçi Hareket Partisi seçimlere nasıl girdi? Kaleardı’na giden köprüyü yaptık bir de şehir parkını yaptık. Başka üçüncü bir şey söylediler mi? Hayır. Biz 2 katrilyon bu memlekete hizmet ettik. Konuşalım, herkes ile paylaşalım. Gidelim, anlatalım. Tek Mete bey ile de olmaz, tek Bünyamin bey ile de olmaz, tek Başbakan ile de olmaz. Kapı kapı çalacağız, inşallah Başbakan’ın huzuruna çok oyla gideceğiz"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu 10 yıl önce

Sn Vekil, şu hususu neden açıklamıyorsunuz. Gümüşhane'de tren için çed toplantısı yapıldı, Bayburt'ta yapılmadı, neden! 17 bin tren için imza verildi, Sn Başbakana iletildi mi? Neden, bu projenin maliyeti nedir, 4 milyar dolar, haberin var mı? AKP iktidarının 12 yılına bedel, öyle değil mi? Hayati proje ilgilenmiyorsunuz, neden?

Avatar
Müşteba Şerifzade 10 yıl önce

Şu hususu anlamakta güçlük çekiyoruz. Ne ak parti, nede muhalefet partileri, bayburt için hayati önem taşıyan ve işsizliğe çare olan demiryolu hakkında dilsiz ve sağırlar. bu partilerin eğitim görmeleri gerekmektedir ve anlamak mümkün değil, pes doğrusu! g.hane ve trebolular tren için dernek kurdular. komşu şehirleri görün artık, lütfen, lütfen..

Avatar
Ahmet Gölbaşı 10 yıl önce

Muhterem vekil şuna inanki 50 yılda göremediği büyük yatırımı yani demiryolu projesi ile gerçekleşecekti. Bayburtun il olması gibi, Bayburtta mermer ve granit rezervi var, bu mallar ne ile taşınacak limana? Dersinki araklı ve kop tüneli yapıldı, güzelde lastikli araçla yükün beheri 10 tl ise demiryolu ile 3 tl dolayısıyla Bayburtun kalkınması bu proje ile hayat bulur, komşu iller bizlerden daha iyi siyasetçi, kabul etmek lazım. esenlikler.

Avatar
Fatih Drmş 10 yıl önce

BEKLEYİN ÜÇÜNCÜ ŞEYİ 30 MART AKŞAMI SÖYLEYECEĞİZ

Avatar
Bir Bayburtlu 10 yıl önce

Sayın vekilim bu bayburt u tek milet vekilliğe düşmesinin tek sorumlusu o işleri yani tünelleri parkları vs şeyleri bayburt ataşıyan akp dir ozam iki millet vekilliğinden tek milet vekilliğine düşüren sizlersiniz siz hükümet siniz millet vekilliğini bile elinizde tutamadınız ve başbakanın bu yerel seçimlerde gelmemesinin birinci sebebi ikinci millet vekiliniz benim dediği sözü yerine getiremediğinden dolayı utandığından gelemedi kalkıpta bizlere hika ye anlatmayın bayburt lu bu hikayeleri çok dinledi ve uyandı bayburt bundan sonra çantada keklik deği sandıkta arslan kesilecek sayğılar

Avatar
Bir Bayburtlu 10 yıl önce

Sayın Vekilim bu Bayburtu tek miletvekilliğe düşmesinin tek sorumlusu o işleri yani tünelleri parkları vs şeyleri Bayburt a taşıyan akp dir o zam iki millet vekilliğinden tek milet vekilliğine düşüren sizlersiniz siz hükümet siniz millet vekilliğini bile elinizde tutamadınız ve başbakanın bu yerel seçimlerde gelmemesinin birinci sebebi ikinci millet vekiliniz benim dediği sözü yerine getiremediğinden dolayı utandığından gelemedi kalkıpta bizlere hika ye anlatmayın bayburt lu bu hikayeleri çok dinledi ve uyandı bayburt bundan sonra çantada keklik değil sandıkta arslan kesilecek sayğılar

Avatar
gerçek bayburtlu 10 yıl önce

demiryolunun bedeli 12 yıllık akp iktidarının yapmış olduğu miktara bedel,
dolayısıyla g.hanna ve trebolular iyi hesap yaptılar,sizler sınıfta kaldınız,sn
Başbakana yinede güveniyoruz,tren projesine Bayburt ilini dahil eder.