İl Genel Meclisi’nde yeni dönem

Bayburt 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından Bayburt İl Genel Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

İl Genel Meclisi’nde yeni dönem
Bayburt Postası - Bayburt 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından Bayburt İl Genel Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi.  Özel idare Meclis toplantı salonunda yapılan toplantıda İl Genel Meclisi Başkanı da seçildi. Yapılan oylamada meclis başkanlığına Yusuf Elçi seçildi.

Merkezden Yusuf Elçi, Süleyman Ağın, Yaşar Bilgeoğlu ve Kemal Yücel, Aydıntepe’den Ahmet Arslan ve Mahmut Birgül, Demirözü’nden Ömer Şen ve Hicabi Kurtulmuş’un İl Genel Meclis üyesi olarak seçildiği Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından yapılan ilk meclis toplantısında meclis başkanlığına Yusuf Elçi seçilirken, Ömer Şen birinci, Mahmut Birgül ise ikinci başkan vekili olarak seçildi.  Ahmet Arslan ve Yaşar Bilgeoğlu ise İl Genel Meclisi asıl katip üyeliğine seçildiği toplantının son bölümünde önceki yıllarda Meclis Başkanı olarak görev yapan Yakup Genç ve Raci Bayrak’a hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi.


Toplantıda bir konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, 30 Mart Yerel Seçimleri’ni değerlendirdi. İl Özel İdaresi tarafından yapılan yatırımları da anlatan Elçi, şu açıklamayı yaptı:

"30 Mart yerel seçimlerinin ardından halkımızın takdiri ile bu görevlere seçildik ve bugün ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. İlk gündem maddemiz başkanlık seçimi oldu ve sizlerin desteği ile başkan seçildim. Öncelikle meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum. Milletin sandığa yansıyan iradesiyle oluşan; demokrasiyi, siyasal katılımı temsil eden bu meclise seçilen tüm arkadaşlarımı ayrı ayrı tebrik ediyor, yeni dönemde çalışmalarında en içten başarı dileklerimi bildiriyorum. Bu seçim dönemini bir Demokrasi Şöleni içerisinde geçirmeyi çok arzulardık. Fakat son dönemlerde ülkemizde uygulanmak istenen senaryolar ülkemizin Milli egemenliğine ve demokrasimize büyük zararlar vermiştir. Yaşadığımız bu seçim döneminde, Türkiye sadece hukuk, devlet ve siyaset krizine değil, aynı zamanda derin bir ahlak krizine sürüklenmek istenmiştir. Ahlaki değerlerimizle beraber insani varlığımızda ağır bir imtihandan geçirilmiştir. Allaha hamd olsun ki yüce milletimiz bu oynanan oyuna geçit vermemiş yeni Türkiye’nin istiklal mücadelesinden hep beraber başarılı çıkmamızı sağlamıştır. Ülkemizin ve şehrimizin gelişmesi için istikrarın sürmesi gerekiyor”

“Köy yolları asfalt olan tek il Bayburt olmuştur”

“Hepimiz biliyoruz ki istikrar sürdüğü için Bayburt’umuza gelen hizmetler artmıştır. Özel idare olarak da çok büyük hizmetlere imza atılmıştır. Bu dönem içerisinde Bayburt il özel idaresi olarak, KÖYDES kaynaklarından 65 milyon TL kaynak kullanılmıştır. Asfalt bakım ve onarımı için 40 milyon 280 bin TL harcanmış olup, Türkiye’de köy yolları asfalt olan tek il Bayburt olmuştur. Su Ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü, 319 projeye 13 milyon 500 bin TL harcanmış olup 11 köyümüze gölet yapılmıştır. Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün makine parkı genişletilmesi için 1 milyon 650 bin TL harcanmıştır. İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü 145 bin metre  kanalizasyon yapımı için 6 milyon TL harcanmış olup, köylerimizin köy içi düzenleme çalışmaları devam etmektedir. SODES Projeleri kapsamında 82 köyümüze çocuk parkı, 30 köyümüze spor sahası ve diğer projeler için 750 bin TL yatırım yapılmıştır. AB Projeleri kapsamında kanalizasyon için 5 milyon TL, Doğal Taş Fabrikası için 30 milyon TL kaynak aktarımı sağlanmıştır. KUDAKA projelerinde 1 milyon 500 bin TL kaynak kullanılmıştır. Kurumuz ile bağlantılı olan kurumlara 6 milyon TL aktarılmıştır. Çeşitli bakanlıklardan 6 milyon TL yardım alınmıştır. Bu vesile ile Bayburt’a İl Özel İdaresi eli ile yaklaşık 170 Milyon TL yatırım yapılmıştır. Bu yatırımların Bayburt’a gelmesinde ve uygulanmasında emeği olan, başta başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a, eski milletvekillerimize ve milletvekilimiz Sayın Bünyamin Özbek’e, Sayın valilerimize, Meclis Başkanı ve üyelerine, genel sekreterimiz ve Özel İdare personeline, beraber çalıştığımız il müdürlerimize teşekkür ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.