“İnsan odaklı, kimlikli şehirler oluşturuyoruz”

AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme toplantısına katılmak üzere Ankara’ya giden Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, TBMM'yi de ziyaret ederek, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş ve Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek'le görüştü.

“İnsan odaklı, kimlikli şehirler oluşturuyoruz”

AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme toplantısına katılmak üzere Ankara’ya giden Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, TBMM'yi de ziyaret ederek, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş ve Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek'le görüştü.

Memiş, TBMM ziyaretinde belediyecilik anlayışı hakkında Tarafsız Haber'e açıklamalarda bulundu. AK Parti belediyeciliğinin şehir inşaa ederken insanı temel alarak medeniyet oluşturmayı hedeflediğini belirten Memiş, “Ak Belediyecilik yaşadığımız sehrin yapısına uygun olarak, insan odaklı, kimlikli şehirler olusturur. ‘İnsanı yasat ki devlet yasasın’ felsefesi bizim belediyeciliğimizin, AK Parti belediyeciliğinin temelini oluşturur” dedi.

Memiş sözlerine şöyle devam etti:

“İşte biz de bu anlayışla Bayburt’u inşaa edeceğiz. Bunu da değerlerimizden ödün vermeden, insanları mutlu ederek yapacağız. Sayın Başbakanımızın dediği gibi millete hizmetkar olmaya geliyoruz. Öncelıklerimizi belirlerken halk hep önde olacaktır. İşe koyulurken görüşmeler yapacağız, ekip çalışmasına önem vereceğiz. İmar ve insaata ruh katarak, kente ruh katarak Bayburt’u modern bir görünüme kavuşturacağız. Bu da aslında medeniyettir. Medeniyet kavramı bir anlamda şehirleşmedir. Bu söylediklerim gerçekleştirmek için gereken kaynak, belediye imkanları ile karşılanmalı.Taşıma suyu ile değirmen dönmez. Şehrin sorunlarına bir an once çözüm getirmek için kendi kaynaklarımızı oluşturup, faiz yükünden kurtarıp, kendı ayakları üzüerinde duran bir yapı oluşturmamız gerek. Bu noktada önümüzde gayet iyi örnekler var. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Altındağ Belediyesı gibi örnekler bize yol gösteriyor. Başarılı belediyeler ile ortak projeler geliştirip birbirimize destek olmak AK Parti belediyeciliğinin geleneğinde vardır. AK Parti belediyeciliğinin başarısının temelinde de bu vardır. Bu sayede AK Parti belediyeceliği başarılı bir şekilde devam etmektedir.”

Suyu, yolu olmayan, çöp içindeki İstanbul’a Başbakan Erdoğan’ın belediye baskanı olarak yaptığı hizmetlerin Türkiye belediyeciliğinde dönüm noktası olduğunu kaydeden Memiş, “Sayın Başbakanımız tecrübelerını bizlerle paylaşmaya devam ediyor. Biz de AK Parti’nin bir ferdi olarak bu başarı bayrağını Bayburt'ta en üst seviyeye taşıyacağız” dedi.

Yerel ve genel siyaseti bir bütün olarak değerlendireceğini söyleyen Memiş, “17 Aralık ve Gezi olaylarını beraber değerlendirip gerekli mücadeleyi vereceğiz. İç ve dış güçlere karşı durmak için gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

Haber: Tarafsız Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
GAmze Terzi 10 yıl önce

Mete baskanimin ALlah yolunu acik etsin insallah... kendilerinden nacizane bir de ricam olacak. Bu hafta sonu ailece sehir parkina gittim. Orada daha once pek cok yabanci ogretmen arkadasimdan duydugum bir sikintiya sahit oldum. Havuzun yanindaki parkin isletmecisi bina icindeki lavabolarin kullanimina izin vermiyor. Yillardir kullanilan bu lavabolarin musterilere yasaklanmasi sehrimize yakismadi. Isletmeci bizi karsidaki kent ormaninin icindeki lavabolara yonlendirdi. Oranin durumu icler acisi.alafranga tuvaletin rezervuari buzuk, temizlik yok, sabun yok..bakim yok... Baskanimin durumdan haberi olmadigini dusunuyorum.... yukarida yazdiginiz insani yasat ki devlet yasasin dusturuna sahip bir sehirde yasamak umidiyle, selam ve sevgiler....

Avatar
CELAL ÇAKIR. 10 yıl önce

KAYSERİ Yİ DİKKADE ALMANIN YANINDA " İÇİNDEN NEHİR GEÇEN" ESKİŞEHİR' İ DE GÖRMENDE FAYDA VAR. DEFALARCA YAZDIK ÇORUHUN ÇEVERESİNİ BOŞALT. NE KADARINA GÜCÜN YETERSE BİR BAŞLANGIC YAP. BAYBURT TA TARİHE GEÇERSİN.