'“Başkan sürçü lisan etmiş, aday değilim demedim!”

AK Parti Bayburt İl Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Bayburt Belediye Başkan aday adayı Yusuf Elçi, Bayburt Postası’na "özel" açıklamalarda bulundu. İktidar partisinin seçim takvimine göre aday adaylığı başvuru süresinin bitmesine kısa süre kala sürpriz bir şekilde ortaya çıkan Elçi, adaylığı hakkında daha önce “Siyasi konjonktürde oluşmuş şartlar bizim böyle bir karar almamızı zorunlu hale getirmiştir” şeklinde bir açıklama yapmıştı...

'“Başkan sürçü lisan etmiş, aday değilim demedim!”

Bayburt Postası - AK Parti Bayburt İl Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Bayburt Belediye Başkan aday adayı Yusuf Elçi, Bayburt Postası’na "özel" açıklamalarda bulundu. İktidar partisinin seçim takvimine göre aday adaylığı başvuru süresinin bitmesine kısa süre kala sürpriz bir şekilde ortaya çıkan Elçi, adaylığı hakkında daha önce “Siyasi konjonktürde oluşmuş şartlar bizim böyle bir karar almamızı zorunlu hale getirmiştir” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ın “Kesinlikle aday olmayacak” dediği Elçi, Bayburt Postası’na verdiği röportajda, “Bilinçli söyleyip söylemediğini bilmiyorum. Başkanımızın bu ifadesinin sürçü lisan olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

2014 Yerel Seçim öncesi Başkan Adayı en çok merak edilen iktidar partisinin aday adaylarından biri olan Elçi, yayın editörümüz Kürşat Okutmuş’un röportaj konuğu oldu. Elçi, gündeme ve aday adaylık sürecine ilişkin merak edilenlere yanıt verdi. İşte o röportaj…

Röportaj: Kürşat Okutmuş

Bir partinin il başkanı için aday adayı bolluğu hem iyidir, hem de kötü! Ama bir de tüm bunların üzerine, aday adayı talebinin bol olduğu partide, il başkanı da çıkıp “adayım” diyorsa, işte bu biraz başka…

Kimden söz ettiğimi biliyorsunuz…

Ak Parti Bayburt İl Başkanı ve artık bir de Bayburt Belediye Başkan Aday adayı olan Yusuf Elçi ile bu yoğun trafiği konuştuk.

Öyle ki; bir yandan seçim çalışmalarını sürdürüyor, diğer yandan “aday adayımıza başarılar diliyorum” diyerek yeni aday adaylarını kamuoyuna tanıtıyor, arkasından da aynı filmi bir kez de kendisi için başa sarmak zorunda kalıyor!

“Görevi devralırsam, Bayburt için çok güzel şeyler olacak”

-Sayın Başkan, trafik yoğun, keyfiniz yerinde olmalı…
-Evet, hem keyifli hem de meşakkatli bir koşturmaca. Bayburt için hayırlısı olsun diyoruz…

-Bu kadar aday adayı varken, il başkanı olarak “ben de varım” dediniz… İl başkanlığına devam edecek misiniz? Ya da şöyle sorayım, aday olarak açıklanmazsanız, il başkanlığına devam edecek misiniz? Ve bu doğru bir karar olur mu?
-Evet, devam edeceğim. Genel merkezin kararı bu yönde.

-Sizi aday olmaya iten etken neydi? Mevcut başkanı başarısız mı buluyorsunuz?
-Hayır, bu konudaki yaklaşımım farklı. “Daha önceki başkanlarımız başarısızdır” dediğim an,“AK Parti başarısızdır” demiş olurum. Başkanlık yapan arkadaşlarımızın yaptıkları işler çok önemli ve çok kıymetli. Gerçekten çok iyi işler yaptılar. Ama bu arkadaşlar Genel Merkez tarafından teşekkür edilerek karşılanırsa, bu işleri yapabilecek kapasitede olduğumuz için yola devam diyeceğiz.

-Başkan Hacı Ali Polat ile yaptığım söyleşide, bu soruyu birkaç defa özellikle sordum ve kendisinden sizin kesinlikle aday olmayacağınızı teyit ettim! Sizin de kendisine böyle bir ifadeniz olmuş… Onun için de, Bayburt Postası’nın adaylığınızı duyuran başlığına şaşırmışsınız… Bizim için adaylığınız, evet “sürpriz” oldu…
-Bilinçli söyleyip söylemediğini bilmiyorum... Evet, biz belediye başkanımızın her zaman arkasındayız, her zaman destekleriz... Zaten bir il başkanı belediye başkanının destekçisi olmazsa orada bir sıkıntı var demektir. O yüzden başkanımızın bu ifadesinin sürçü lisan olduğunu düşünüyorum!

-Aslında bir il başkanına sorulabilecek bir soru ama durum biraz farklı… Karar vericilerin hepsi düşüncesini aktardıktan sonra, sıra size gelirse, kimin aday olması yönünde öneride bulunacaksınız?
-(Gülüyor) Bu benim mahremiyetimdeki bir konu. Sanırım bu soru bana sorulmadan adayımız netleşmiş olacaktır. Dediğiniz gibi olur da, o soru bana sorulursa, işte o zaman benim adaylığım söz konusu olmaktan çıkmış olacaktır.

-Bayburt Belediye Başkanlığı görevini istiyor musunuz?
-İstemesem aday olmazdım. Ama şunu da söylemek lazım; bazı görevler bazen istenmiyor, veriliyor.

-Sayın Başkan “artık yalnız geziyorum” diyor ama yine de teşkilat içinde sürekli berabersiniz. Diğer aday adaylarını da kastederek soruyorum, birbirinize aday adayı olacağınızı söylüyor musunuz? Hani kırgınlıkların önünü almak için bile olsa, bu tarz sohbetleriniz oluyor mu?
-Kesinlikle… Adaylığımı açıklamadan önce teşkilatla konuştum. Bizim istişare kanallarımız güçlüdür. Nasıl Başbakan bizi her ay Ankara’ya çağırıp istişare ediyorsa, biz de kendi aramızda istişare ediyoruz. Ben de adaylığımı koymadan önce ilgili arkadaşlarla istişaremi yaptım.

-Peki ya kırgınlık, küslük?
-Bizde birbirimizin ayağına çelme takmak olmaz. AK Parti’ye başvuran herkes Bayburt’u yönetebilecek kapasitedir. Fikirlerimiz bir noktada buluşur. O konuda sıkıntımız yok. Kırgınlık olacağını ise düşünmüyorum. Tam tersine, sürecin bu kadar olgunluk içinde gelişmesi beni mutlu ediyor. Tıpkı 2011’de olduğu gibi, adayımız açıklandığında hepimiz kol kola girip, kimse o isim, o arkadaşımızı destekleyeceğiz.

-Milletvekilimiz Bünyamin Özbek, arayıp tebrik etti mi?
-Elbette, görüştük.

-Gönlünden geçen isim noktasında zorluyorum ama Bünyamin Bey de hiç renk vermiyor?
-Renk vermemesi çok doğal…

-Üniversite mezunu olmayışınız, Ak Parti adaylık kriterlerine takılır mı? Özellikle Başbakan Erdoğan’ın üniversite mezunu olmayan aday adaylarına sıcak bakmadığı malum… Ama Ankara’da son yapılan il başkanları toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın, il başkanlarına adaylık kapısının açık olduğunu açıkladığı söylendi…
-Doğrudur. Bu arada ben testi il başkanlığı görevim ile geçtiğimi düşünüyorum. Burada çalışkanlık ve kamuoyuna bakış çok önemli. Başbakanımız da böyle ifade etmiştir zaten.

-Aday olarak açıklandınız ve seçimi kazandınız. Bayburt Belediyesi yönetiminde neler değişecek?
-O gün gelsin, o görev dahilinde hizmet etme görevi bize teyit edilsin, neler yapacağımızı herkesle paylaşacağım.

-Yine bazı görevler alınmaz, verilir konusu galiba…
-Evet. Şahsım olarak, bu tarz görevlere çok talip olmadım. Teşkilatım İl Genel Meclisi Üyeliği yap dedi, yaptım, İl Başkanlığı yap dedi, onu da yaptım. Şimdi de Belediye Başkanlığı yap derseler, onu yapacağım.

-Yeni projeler ve hedefler noktasında kimseden bilgi alamıyoruz! Sanırım sizden yana da şansımız yok!
-Proje konusu, uzun ve en önemli konu… Büyükşehirlerde, gerek ailemizden, gerek çevremizden çok etkin görevlerde olan kardeşlerimiz var. Bir yandan, yoğun bir trafiğimiz var, bunlarla uğraşıyoruz, diğer yandan da bu arkadaşlarımızla neler yapabiliriz noktasında hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Ki, başkan adayı veya başkan olmasam bile hazırladığım tüm bu çalışmaları başkan adayımızla paylaşacağım. Ama şunu söyleyebilirim, başkan adayı olur ve hizmet görevini devralırsam, Bayburt için çok güzel şeyler olacak.

-Yerel yönetim ve kent gelişimi noktasında Bayburt’u birkaç örnekle yan yana getirdiğimizde eleştirecek bir çok detay bulabiliyoruz ve eleştiriyoruz da… Katılıyor musunuz eleştirilere?
-Evet, sürekli diğer illerle mukayese ediliriz... Ne kadar iktidar partisinin temsilcileri olsak ta, Bayburt’ta belediyecilik yapmanın zor olduğunu düşünüyorum. Bayburt’ta 10 yıldır AK Parti iktidarı var. Bu gerçeğin ışığında; Bayburt’u 5-10 yıl önce gören insanlara bugün sorsanız değiştiğini söylerler. Bakın birkaç örnek vereyim: Doğalgaz Bayburt’ta yüzde 95, yüzde 97’lerde, hemen yakın komşumuz olan Gümüşhane’de yüzde 10. Sosyal alanlarımızda bir çok gelişmeler var. Bunları görmezden gelmemek gerek. Ama “biz her şeyi dört dörtlük yaptık” deme lüksüne de sahip değiliz. Şunu iddia ediyorum: Hacı Ali Polat hiçbir şey yapmamış olsa, HES projesini hayata geçirdiğinde Bayburt’a en büyük iyiliği yapmış olacak. Burası küçük bir şehir ama yaşam standartlarımızı biraz daha olgunlaştırabilirsek, kocaman topraklarda yaşayan az insanlar gibi mutlu yaşayabileceğiz. Çalışacak, yapacak çok iş var. İnşallah altyapı çalışmalarını tamamlayacağız. Kent Ormanı, Gezi Parkı, İmarettepe projelerini görmezden gelmek Bayburt’ta ki AK Parti belediyelerine haksızlık olur.

-Kent Ormanı'nı ben de çok beğendim. Bu düşüncemi başkanla da paylaştım ve kendisini tebrik ettim. Sizin de müdavimi olduğunuz bir mekan herhalde?
-Kesinlikle. Kent Ormanı’nı seviyorum. İçinde ahşap eve oturup, çay içmeyi, birkaç türkü mırıldanmayı hem rahatlatıcı, hem de dinlendirici buluyorum.

-Kent Ormanı’na gitmiş ve dinlenmişken, hemen sormak istiyorum… Siyaseten en çok rahatsız olduğunuz konu hangisidir?
-“Bayburt’a hiçbir şey yapılmadı” ifadesi beni çok rahatsız ediyor. Yapılanı hakkıyla teslim etmek, yapılmayanı eleştirmek bu şehre daha çok ivme katar diye düşünüyorum.

-O zaman yapılmayanı eleştirmeye devam! İlişkileriniz nasıldır?
-Herkesle ilişkim iyidir. "Yusuf Elçi,şu adama da şaşı baktı” diyecek birini tanımıyorum.

-Diğer partileri ve seçim hazırlıklarını da izliyorsunuzdur muhakkak… Ne görüyorsunuz?
-Biz sadece kendi adayımızı belirleyip seçime odaklanacağız. Diğer partiler ile ilgili bir sıkıntımız yok.

-Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Son sözleriniz…
-Sağ olun, bizler teşekkür ederiz. Bayburt AK Parti ile 10 yıl içinde çok büyük yatırımlara imza atmıştır. Genelde ve yerelde 2 milyar yatırım almıştır. Lütfen, iktidarın yanında yer alan belediye ile devam etmeleri tavsiyesinde bulunuyorum. Bayburt’a gelecek yeni yatırımların sadece AK Parti ile yapılabileceğine inanmalarını istiyorum.

Anahtar Kelimeler:
AK PartiYusuf Elçi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.