Avukat Meryem Birinci: "Yerel seçimlerde kadın geri plana atıldı"

DEVA Partisi Belediye Meclisi Üyesi 1. Sıra Adayı Av. Meryem Birinci, Bayburt'ta kadın siyasetçilerin hak ettiği kadar değer görmediğini söyleyerek, "Kadınlar yerel seçimlerde yine gerri plana atıldı" dedi.  

Avukat Meryem Birinci: "Yerel seçimlerde kadın geri plana atıldı"

Bayburt Postası - 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamada bulunan DEVA Partisi 1. sıra meclis üyesi adayı Av. Meryem Birinci yerel seçim yaklaşırken listelerde kadın siyasetçilere gene yer verilmediğinden yakındı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde DEVA Partisi'nden belediye meclis üyesi 1. sıra adayı olan Av. Birinci Bayburt'ta listelerde ilk sırada bulunan tek kadın adayın kendisi olduğunu belirterek, kadın siyasetçilerin hakkının yendiğini ve ister iktidar ister muhalefet partileri olsun eşit temsiliyete uygun aday göstermeleri gerektiğini ifade etti. Av. Meryem Birinci, partisinin yerel seçimlerde yüzde 25, genel seçimlerde yüzde 35 barajını aşması halinde kadın siyasetçilerin kendilerini siyasette bulabileceğini savundu. 

Anahtar Kelimeler:
Meryem Birinci
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan 2 ay önce

Türkiye nüfusunun yarısı kadın olup neden erkek adaylara oy verir anlamıyorum. Eğer listede kadınlar yoksa sizde oy vermeyin ve boykot edin o sandığı. O zaman eşit bir yönetim talebi olduğunu erkek ağırlıklı particilere bir ders olur.Yani kadınlar kırın bu zincirleri.

Avatar
BAYBURT SEVDALISI 2 ay önce

Zatentürkiyeyikadinlaryönetiyor