Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığına Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı.

Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu

Bayburt Postası - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal'ın görevine son verildi ve yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bayburt'ta 23 Mayıs 1967'de doğan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü denetim uzmanı olarak bitiren Kavcıoğlu, İngiltere Hastings College'ta işletmecilik üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamlayan Kavcıoğlu, Esbank TAŞ ve Türkiye Halk Bankası AŞ'de çeşitli görevlerde bulunmuş, 2018-2020 yılları arasında VakıfBank Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevi sürdürmüştü. Kavcıoğlu,2020 Ocak ayından bugüne kadar ise Marmara Üniversitesi'nde Ekonomi derslerine girmekteydi. Yerine getirildiği Naci Ağbal'la birlikte 26. dönem Bayburt milletvekilliği yapan Kavcıoğlu, evli ve 3 çocuk babası.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail Enver 3 yıl önce

Birini getirdi faizi artırdı, diğerini getirdi develuasyon yaptı. Acı reçeteyi millet ödeyecek. Kaybeden millet olacak. Dolar cinsinden ödeme garantili hastane, köprü, tünel , havaalanı işletmecisi yandaşların milletin cebinden yedikleri yetmiyordu sanki. Şimdi daha fazla ödeyeceksiniz. Ne demişti Ağbal araç vergilerini artırırken 400 vereceklerdi 700 istiyoruz. Kimin çıtı çıktı bu soyguna. Kime verdiniz vergileri. Yapılanlar yap işlet devret ise vergiler nerede.
Yazdıklarımızın bir önemi yok tabi ki Cumhur ittifakı tıkır tıkır. Hamaset edebiyatı ile sizi bir süre daha yolarlar hepimizi. Sonra siz sağ onlar selamet. Taaa torunlarına bizim torunlarımız ödeme yapacak. Benim torunumun hakkı haram olsun. Tabiki sebep olanada.

Avatar
Mecit 3 yıl önce

Başkan değiştirme ile ne çözülüyor. Faizi iki puan daha yükseltti Ağbal gitti. Yerine gelen ne yapacak. Elinde sihirli bir değnek mi var. Sistem çökmüş, başkan değiştirmekle ne olacak. Öyle dışardan müdahalelerle bu iş çözülmez. Ülkenin bu konuda akil insanları yokmu toplansın çare üretsinler. Tepeden başlayarak devlet tasarrufa gidecek, kemer sıkacak. Oy için, seçim kazanmak için devletin parası peşkeş çekilmeyecek, yandaşlar korunmayacak, vergileri silinmeyecek ve üretime hız verilecek. Bu devlet hepimizin, gerekirse 83 milyonu da fedakarlık yapacak.

Misafir Avatar
mert 3 yıl önce @Mecit

Yani diyorsun ki akp gitsin :))

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ali 3 yıl önce

Sayın yorumcular Mecit adlı yorumcunun yazdığı hangi sözerini eleştirdiğinizi belirtmemişsiniz. Ekonomideki bu sıkıntı başkan değiştirmekle bitecekse ne ala ne güzel. N. Ağbal'ın bu memlekete gönderdiği para ile Bayburt abat olurdu. Nereye harcandı bu paralar. Yanlış yapılanı eleştirelim, doğru işleride söyleyelim. Körü körüne savunma yapmayalım.

Avatar
Godo 3 yıl önce

Ben niye fedakarlık yapıom mecit rumuzlu arkadal sen yap fedakarlık pasatlardan inmiosunuz

Avatar
veli 3 yıl önce

ARTIK BAYBURTTU ŞAHAP KAVCIOĞLU dönemi başlamıştır

Avatar
Baybert 3 yıl önce

Mecit kardeş bayburtlumusan bilmemde naci beyin bayburda emeği çoktur nankörlük etme işinize gelmeyince hemen eleştiri

Avatar
Hasan 3 yıl önce

Mecit sen çok bilion galiba bu işleri devlet işine akıl sır ermez çok konuşma

Avatar
Hasan 3 yıl önce

Naci Bey elinden geldiğince doğruları yapmaya çalışıyordu. Acı reçete uyguluyordu. O da istemezdi böyle bir reçetenin uygulayıcısı olmak. Ama kemoterapiye muhtaç hale getirdikten sonra suçluyu kemoterapi verende aramak doğru değil. Hayırlısı olsun inşAllah pahalılık, işsizlik son bulur. Yatırımlar geri gelir.