Ankara'da 'Bayburt lobisi' artık daha güçlü!

"Büyük Ankara Buluşması" diyorum, çünkü son yıllarda önemli noktalarda görev yapan Bayburtlu isimler, ilk kez bir araya geliyor... İşte 'o' sürpriz Ankara buluşmasından detaylar ve ilk notlar...

Ankara'da 'Bayburt lobisi' artık daha güçlü!

Ankara'da bir cuma akşamı... Karanlık henüz şehre hakim olmaya başlamış... Siyasi havanın hafta sonu tatili için ara sokaklara dağıldığı, şehrin üniversite öğrencilerine ve gençlere terkedildiği saatler...

Konakladığımız Ankara Shereton Oteli ve çevresi, Irak Başbakanı Haydar el-Ibadi'nin ayrılmasıyla, önceki günlere nadiren daha sakin bir akşama hazırlanıyor. Lobide, elimde telefon, "büyük Ankara buluşması"na dahil olmaya çalışıyorum.

"Büyük Ankara Buluşması" diyorum, çünkü son yıllarda önemli noktalarda görev yapan Bayburtlu isimler, ilk kez bir araya geliyor...  Öncesinde çeşitli buluşmalar, görüşmeler olmuş ama tamamı ilk defa bir araya gelecek... Ve daha da önemlisi Bayburt'a dair yapılacaklar, alınacak kararlar; kısacası gündem yoğun!

İzlenimler: Kürşat Okutmuş

Daveti veren isim, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler...
Davetliler arasında bağı kuran, Yargıtay 1. Başkan Vekili Abdulkadir İlhan...
Buluşma yeri, Ankara Yargıtay Lokali...

Önceki gün, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası heyeti ile birlikte kendisine yaptığımız ziyarette Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler bizleri çok sıcak ve samimi karşılamıştı... Yine de, çok doğal olarak çevresinde ki komutan ve koruma zincirini aşmak hayli meşakkatli... 

Sonunda, haber geliyor ve yemeğe katılmak üzere yola çıkıyorum.

Bakanlıklar, Köşk, Aksaray, Genelkurmay ve Türkiye'ye yön veren genel müdürlüklerin yoğun olduğu caddeler sakinleşirken; Tunalı Hilmi'nin, Bestekar'ın, Sakarya caddesinin kalabalıklaştığı klasik Ankara saatleri...

Trafik bu bahsettiğim bilgi ve yol güzergahı eşliğinde ya yayla havasında seyrediyor, veyahutta felç!

***

Yargıtay lokalinin özel salonunda Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler tarafından verilen yemeğin davetlileri arasında; Yargıtay 1. Başkan Vekili Abdulkadir İlhan, Anayasa Mahkemesi Üyesi Hicabi Dursun, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, Başbakan Başdanışmanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kenan Adiloğlu, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, emekli Albay Dursun Yaşa, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mükerrem Ünlüer ve eşleri var...

Konu: Bayburt
Gündem: Yine Bayburt...

Aralara Bayburt nostaljisi ve anılar girse de, ağırlıklı olarak Bayburt'un çözüm bekleyen sorunları görüşülüyor... Üstelik, ilk kez öneri ve temenniyi aşan, çözüm yollarının önceden çalışılmış olduğu, çözüm odaklı bir toplantı. Demek ki, bu isimler arasında daha önceden bağlantılar kurulmuş, istekler ve beklentiler paylaşılmış, herkes yapabileceği ölçüde kendi üzerine düşenin üstesinden gelmiş ve bu buluşmaya öyle gelmişti..

Kısacası, umut dolu, harika bir buluşma... 
Daha da ötesi, hani o yıllardır "güçlü bir lobimiz yok" serzenişine bıçak vuran bir tablo...



Peki, gecede neler konuşulmuş, hangi kararlar alınmıştı?
İşte bu sorunun cevabı, aralıklarla Bayburt Postası haberlerinde olacak.

Ama 'buluşma' nasıl geçmişti, isterseniz gecenin bir kaç konuğundan dinleyelim...



Ünlüer: "Herkes çok istekli..."

Gecenin Bayburtlu olmayan tek ismi olan, -ki kendini artık Bayburtlu gibi hissetiğini söylüyor- eski Bayburt Valisi, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mükerrem Ünlüer oldukça mutlu. "Bayburt adına çok mutlu ve umutluyum" diyor. Ünlüer, Bayburt'ta kısa görev almasına vurgu yapıyor ve ekliyor: "Buluşmada önemli konular konuşuldu, önemli kararlar alındı. Herkes hem çok istekli, hem de çok heyecanlı. Her biri Bayburt adına çok etkin ve çok güçlü isimler. Ankara'dan bakınca çözülemeyecek sorunlar değil. Bayburt'un eski valisi olarak çok sevindim. Ankara'dayım, farklı bir görevdeyim ama Bayburt'a hizmet etmeye devam ediyorum."

İlhan: "Gönül her zaman daha güçlü bir Bayburt istiyor..."

Gecenin mimarlarından olan Yargıtay 1. Başkan Vekili Abdulkadir İlhan ise, daha önce de küçük gruplar halinde bir araya gelindiği bilgisini vererek şunları söylüyor: "Aslında uzun zamandır planladığımız bir toplantıydı ama bugüne nasip oldu. Benim görevim bu isimleri bir araya getirmekti, çok mutlu oldum, toplantılarımızı daha da genişleterek devam ettireceğiz diye düşünüyorum. Üzerinde konuşulan konularda bayağı bir merhale katedildi, inşallah sonuçları güzel olacak. Bayburtluyuz, ülkemizi ve toprağımızı seviyoruz, Bayburt'u seviyoruz, gönül her zaman daha güzel ve daha güçlü bir Bayburt istiyor. Bunun için de herkes canla başla çalışacak."

Yavuz: "Bayburt daha iyisini hakediyor"

"Herkesin görüşü aynı yönde" diyen SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz ise, gecenin sonunda şunları söylüyor: "Bayburtlu daha iyi bir Bayburt'u hak ediyor, daha güzel bir Bayburt'ta yaşamak istiyor. Bayburtlu gençler mecbur olmadıkça Bayburt'tan ayrılmak istemiyor. Bizim de en başından beri temennimiz, isteğimiz bu yönde. Bayburt'un meselelerini konuştuk. Özellikle sürekli gündemde tutmaya çalıştığımız tarihi dokuyu bozan binaların yıkılması noktasında mutabakat var. Valilik ek hizmet binası, polis evi, belediye binası, Şekerbank'ın kullandığı bina gibi yapıların bir an önce ortadan kaldırılmasının önemine vurgu yapıldı. Genel bir mutabakat söz konusu. Güzel ve verimli bir akşam oldu. Umarım her anlamda olumlu yansıyacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Ağbal: "Sorunlarımız küçük, hepsini aşarız..."

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal ise Bayburt'un sorunları için "küçük" diyor ve ekliyor: "Şu an masada olan tüm sorunları bir arada olduğumuz müddetçe kısa sürede çözeriz, bunda sorun yok. Memleketimiz Bayburt, evet büyük ama sorunları küçük. Bugün buraya katılan bütün değerli isimler, Bayburt için en iyisini istiyor. Bu tabi ki mutluluk verici. Yeter ki bir arada olalım, gecikmişte olsa hepsini aşarız." 

Memiş: "Bayburt'un bu lobiye çok ihtiyacı var"

"Çok özel bir toplantı oldu. Bayburt'tan geldik ve mutlu bir şekilde dönüyoruz. Özellikle şehirleşme adına bir çok önemli kararlar alındı ama hemen şu an komuoyuyla paylaşmak doğru değil. Şu an için Belediyemizin Maliye'den isteklerine karşılık bulduğunun müjdesini verebilirim. Bu buluşmaların ve katılımcıların daha da çoğalarak devam etmesini diliyorum. Bayburt'un gücünü göstermemiz ve fikirde birlikteliğimizin icraata dönüşmesini arzuluyoruz. Bayburt'ta ve bu tür platformalarda siyaseti konuşmayacağız. Bayburtluluğu ön plana çıkaracağız. Bayburt'un gücünü Ankara'ya hissettirmek zorundayız. Siyasiler, STK'lar, bürokratlar, hepimiz. Bayburt'u destekleyen genel müdür, bürokrat, müşteşar oldukça diğer sahalarda da elimiz güçlü olacaktır. Makul taleplerimizin benzerleri Türkiye'nin her yerinden geliyor ama öne çıkmamız lazım. Hemen halledebilmek için bu lobiye ve desteğe ihtiyacımız var. Güzel bir akşam oldu. Emeği geçen herkese Bayburt adına teşekkür ediyorum."


Şimdilik bu kadar...
Ankara'dan çok özel notlar ve röportajlar sürecek...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Enes Budak 9 yıl önce

Merak etmeyin bi toplantılardan bir sonuç çıkmaz. Hafta sonuna kalmadan Bayburt un problemleri için bir araya gelen bu saygın zatlar (aralarından bir kaçı hariç) biz burada ne güne duruyoruz diyenlerce AK Parti düşmanı olmakla suçlanırlar. Hepsi teker teker 2015 Genel Seçimleri'nde aday olmak için popülist girişimler yapmakla suçlanırlar kazanan yine ve yeniden yağma zihniyeti olur . Neyse ki tabloya bakıyorumda içime bir huzur doluyor. En azından hepsi bürokrat ya da statü sahibi adamlarMilletvekili ya da İl başkanlığı gibi mevkiiler statülerinden dolayı hiç birini tatmin etmez ve böylece kimse bu adamları ayak oyunlarıyla karalayamaz, suçlayamaz diyorum. Bayburt için hayırlı olur inşallah !

Avatar
mustafa 9 yıl önce

Arkadaşlar lütfen fotoğrafa dikkat buyurun bu buluşmayı tek dikkate almayan kim?

Avatar
Lokman 9 yıl önce

Lobi dediginiz bumu bayburtlu sanatcilar sivil kuruluslar siyasetciler yazarlar nerde yapmayin lutfen bukadarmi sesimiz niyecikmiyor belli oldu

Avatar
tuncay 9 yıl önce

bende gurbetten yani kırıkkaleden böyle güzel olayları gördükçe memleketimin adının yeteceği temennisi ile başarılı olacağına inancım tamdır.

Avatar
Kadir 9 yıl önce

Orda tek iş yapan yine Kenan yavuz

Avatar
Kadir 9 yıl önce

Bişeler yapmak isteyen anlatıyor diyerleri dinliyor umudumuz kenan yavuz allah basimizdan eksik etmesin

Avatar
Yazıcı 9 yıl önce

40 yıldır Bayburt'u Bayburttan yönetmeyi bir türlü beceremedik.

Avatar
cemal naci KANTAR 9 yıl önce

Bu toplanti inşallah BAYBURT icin iyi olur.biz o iyi ,bu kotu diye diye bu hallerdeyiz..o yuzden her kim ne yaparsa yapsin herşey BAYBURT icin herkeze sevgilerle