Silajlık mısır hasadı sürüyor

Hayvan yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahip olan ve Bayburt’ta son yıllarda ekim alanı çoğalan silajlık mısır ürünün hasadı devam ediyor. Bayburt’ta ilk olarak 2005 yılında "Yem Bitkilerini Geliştirme Projesi" kapsamında İl Özel İdaresi tarafından 300 torba tohumu alınarak çiftçilere dağıtılmasıyla yaygınlaşan silajlık mısır üretimi ile ilgili bir açıklama yapan Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, silajlık mısır üretiminin il müdürlüğünce yapılan yayım faaliyetleri ve demonstrasyonları ile hız kazandığını söyledi.

Silajlık mısır hasadı sürüyor

Bayburt Postası - Hayvan yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahip olan ve Bayburt’ta son yıllarda ekim alanı çoğalan silajlık mısır ürünün hasadı devam ediyor. Bayburt’ta ilk olarak 2005 yılında "Yem Bitkilerini Geliştirme Projesi" kapsamında İl Özel İdaresi tarafından 300 torba tohumu alınarak çiftçilere dağıtılmasıyla yaygınlaşan silajlık mısır üretimi ile ilgili bir açıklama yapan Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, silajlık mısır üretiminin il müdürlüğünce yapılan yayım faaliyetleri ve demonstrasyonları ile hız kazandığını söyledi.

2005 yılında bin 120 dekar alanda üretimi yapılan ve dekara ortalama 3 bin 500 kilogram verim alınan silajlık mısırın, 2013 yılı itibariyle 12 bin dekar alanda ekildiğini ve 54 bin ton silajlık mısır hasat edildiğini söyleyen Karabulut, “Hayvan yetiştiriciliğinin en büyük girdisi olan yemin özellikle kaba ihtiyacının temininde silajlık mısır önemli bir yer tutmaktadır. İl Müdürlüğümüz tarafından yem maliyetlerinin azaltacak bu ve buna benzer yeni çalışmalar titizlikle yürütülmekte olup, silajlık mısır yetiştiriciliğinin tanınmasına ve yaygınlaşmasına İl Özel İdaresi, ayırdığı bütçe ile büyük destek sağlamıştır” dedi.

Karabulut, başta Karadeniz sahil şeridi olmak üzere yakın çevreye, silajlık mısır temininin Bayburt’tan gerçekleştirildiğini ifade ettiği açıklamasında, “Bu özelliğimiz ile kendi ihtiyacımız karşılandığı gibi yakın çevrenin ihtiyacının da karşılanması ve bunun artarak devam etmesi Bayburt tarımı adına oldukça önemlidir” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.