Özbek’ten IPARD ile ilgili ilk açıklama

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve 2013 yılı tarım yatırımlarının konuşulduğu toplantıya katılan Bünyamin Özbek tarım sektörü ile ilgili gündemi değerlendirdi.

Özbek’ten IPARD ile ilgili ilk açıklama
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, tarım sektörü ile ilgili gündemi değerlendirdi. Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 2013 yılı tarım yatırımlarının değerlendirildiği bir toplantıya katılan Özbek, burada yaptığı konuşmada, canlı hayvan pazarı ve DOKAP hakkında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, revize edilen Laleli Barajı projesinin ihalesi ile ilgili merak edilenlere açıklık getiren Özbek, Bayburt’un neden IPARD kapsamına alınmadığı sorusuna da cevap verdi.

2013 yılı tarım yatırımlarının değerlendirildiği toplantıda yaptığı konuşmada, Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut'un, “Bayburt ekonomisine tarım hayvancılığın 1 yıllık girdisi 250 milyon lira. Bayburt’ta başka sektörün bu tür katkı sunduğunu sanmıyorum. Bu sadece çiftçinin ürettiği bitkisel ve hayvansal üretimin değeri” şeklindeki açıklamasını değerlendiren Özbek, sözlerine Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çalışmalarına teşekkür ederek başladı.

Özbek, kendisinin tarıma yönelik sözlerinden dolayı eleştirildiğini belirttiği konuşmasında, “Görüyoruz ki 250 milyon lira Bayburt’a katkısı olan başka bir sektör yok. 2007 veya 2008 yılında il başkanı iken ‘Bayburt için olmazsa olmaz tarımdır’ demiştim. 55 bin büyükbaş hayvanlardan işte 85 binlere çıkmışız, küçükbaş hayvan sayısının artması, tarıma verilen desteklerin yüzde 50 artışını bugün bu verilerle görüyoruz.  Verilen destekler yıllık 5 milyon liralardan 11 milyon liraya çıkmış. Bu tarıma hep birlikte vermiş olduğu önemi gösteriyor. İnşallah bu şekilde artırarak devam edeceğiz. Olmazsa olmaz tarım. Seçimlere giderken de tarım, üniversite-öğrenci ve yayla turizmi söylemiştim” ifadelerini kullandı.

Yeni canlı hayvan pazarı

Katılımcıların tarım sektörüne yönelik sorularına da cevap veren Özbek, yeni hayvan pazarı ihtiyacı ile ilgili, “Bayburt’ta hayvan pazarının yerinin değişeceğini söyleyen Özbek, “Mevcut hayvan pazarının yerinin bulunduğu alan sosyal tesisler oluşuyor. Parklar yüzme havuzu oraya artık hayvan pazarı yakışmıyor. Kaleardı mahallesinde bulunan mezbahaneden de rahatsızlıklar var. O mezbahaneyi de kaldırarak hayvan pazarı ve mezbahanesi birlikte olan bir yer yapacağız. Yeri belediyenin imkânlarına göre yapılacak. Belediyeye ait bir yerde size sorarak tespit edeceğimiz yerde inşa edeceğiz” dedi.

DAP’a başvuru yok

DAP kapsamına Bayburt ve Gümüşhane’nin sokulabilmesi için Bakanlar Kurulu'nun imzaladığı kararın iptal edilerek yeniden karar alındığını söyleyen Özbek, aradan geçen 1 yıl içerisinde herhangi bir başvurunun yapılmadığını ifade etti.

Laleli Barajı ihalesi iptal edilebilir

Açıklamasında Laleli Barajı gövde yüksekliğinin düşürülerek 7 köyün sular altında kalmasının engellendiğini söyleyen Özbek, “Laleli Barajı ile ilgili biz burada 7 köy su altında kalıyordu. Laleli barajının gövde yüksekliğinin aşağı çekilmesi ile ilgili uğraşlarımız sonuç verdi. Gövde yüksekliği aşağı çekildi. Yalnız burada ihalesi yapılmış bir barajın gövde yüksekliğinin aşağı düşürülmesinde firmaya artı kar getireceği için itiraz gelebilir. Yeniden ihaleye çıkabilir. Bu bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren köylerin kurtarılmasını başardığımızı düşünüyorum” diye konuştu. 

IPARD kapsamı

Özbek, IPARD kapsamıyla ile ilgili sorulan soruya verdiği cevapta ise, “Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) 42 ili kapsıyor. Avrupa Birliği ile anlaşmalı bir proje olduğundan dolayı yeni anlaşmanın yapılması gerekiyor. Biz burada şimdilik Erzurum’a bağlı IPARD projelerinden yararlanabiliriz. Şuanda Tarım Bakanlığı bununla ilgili bir çalışma yapıyor” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kakak 10 yıl önce

Bayburt fabrika yok 24 yıl sen kötü çok Bayburt plaka çöp satiş ver

Avatar
Nahit Demir 10 yıl önce

Sayın vekil zaten akfen holding istimlak ağır olyor diye gövde yüksekliğinin düşürülmesi için uğraşıyordu.Bizzat ben bir vatandaş olarak kaç sefer bimer'e ve Hamdi Akın' a mail attım.Benim gibi kaç kişi eminim defalarca bu görevi yerine getirdi.Demekki Hamdi Akın bey başbakanı ikna etmiş.Bu yönde bir karar alınmış.Bu işte bile kendinizi ön plana çıkarmanız il iç içinde ve il dışında çaba sarfeden insanlara haksızlık olur.2014 yılındayız bütün bilgilere rahatlıkla ulaşılabilen bir çağdayız.

Avatar
özbayburt 10 yıl önce

Gümüşhanee vekili sn f.üstün tren ile ilgili açıklama yaptı, siz sn vekil özbek tren ile ilgili açıklama yapmıyorsunuz
sorun nerde, nerede lütfen açıklama yapınız
demiryolunu basite almayınız lütfen
gümüşhane belediye başkanı mhpli tren oradan geçiyor!

Avatar
Yavuz 10 yıl önce

Oldukça boş sözler icraat yok bişey yok lafff kendi cebiniz dolsun geri ne olursa olsun