KUDAKA’dan aromatik bitki çalıştayı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), bölgenin tıbbi ve aromatik bitki potansiyeline ilişkin bir toplantı düzenledi. Bir günlük saha gezisi ve gezinin ardından yapılan toplantıda, KUDAKA’nın sorumluluk bölgesi olan Erzurum, Erzincan ve Bayburt’ta tıbbi ve aromatik bitki potansiyelinden sosyo-ekonomik kalkınma amaçlı yararlanma önceliğine dek bugüne kadar hazırlanan plan ve stratejiler hakkında bir değerlendirme yapıldı.

KUDAKA’dan aromatik bitki çalıştayı

Bayburt Postası - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), bölgenin tıbbi ve aromatik bitki potansiyeline ilişkin bir toplantı düzenledi. Bir günlük saha gezisi ve gezinin ardından yapılan toplantıda, KUDAKA’nın sorumluluk bölgesi olan Erzurum, Erzincan ve Bayburt’ta tıbbi ve aromatik bitki potansiyelinden sosyo-ekonomik kalkınma amaçlı yararlanma önceliğine dek bugüne kadar hazırlanan plan ve stratejiler hakkında bir değerlendirme yapıldı.

KUDAKA tarafından hazırlanan yeni dönem bölge planı içerisinde yer alması gereken ilave konuların elde edilmesi ve konuya yerel düzeyde ilgi çekilmesi amacıyla Erzurum’un İspir İlçesi’ne bağlı Çamlıkaya Beldesi’nde yapılan saha gezisinin ardından gerçekleştirilen toplantıda, katılımcılar tarafından bölgenin aromatik bitkiler açısından oldukça zengin olduğu buna rağmen envanter çalışmalarının yetersiz olduğuna dikkat çekildi.

Toplantı ile ilgili yapılan açıklamada, tıbbi ve aromatik bitkiler konusunun önümüzdeki dönemde çok önemli ve stratejik bir konu olarak karşımıza çıkacağı ve konuyla ilgili mutlaka kısa, orta ve uzun vadede yapabilecekler, bir strateji dahilinde ortaya konarak ve koruma kullanma dengesi gözetilerek çok dikkatli biçimde hayata geçirilmesi gerektiği de katılımcılar tarafından dile getirildi.

Bölgenin tıbbi ve aromatik bitki potansiyeli ile ilgili çalışmanın sonucunun bir rapor haline getirileceği ve kamuoyu ile paylaşılacağı da belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
KUDAKAAromatik Bitki
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.