Kimyevi gübre fiyatına yüzde 15 indirim

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin kimyevi gübre fiyatına yüzde 15'lik indirim yapılacağına yönelik açıklamasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Kimyevi gübre fiyatına yüzde 15 indirim
Bayburt Postası - Yıldırımtepe, tüm çitfçiler adına Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye teşekkür ettiğini dile getirerek, "Sayın bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu gerçekten çok önemli bir indirim ama bu yeterli değil. Bizim beklentimiz yarısı devletten yarısı çiftçiden. Bu rakamların üzerindeki gübre fiyatları 2019 yılı üretim sezonundaki üretimi düşürecektir." ifadelerini kullandı. 

Konvansiyonel tarımda kimyasal gübre kullanmadan verimi yükseltmenin mümkün olmayacağına dikkat çeken Yıldırımtepe, "Bu fiyatlarla da çiftçimiz toprak altı gübre kullanamaz. Yaklaşık bir ay önce bakanımızı ziyaretimizde tüm çiftçilerin selamını ileterek gübre fiyatlarına ilişkin bir çalışma kendilerinden talep etmiştik. Sayın bakanımız da bunun ülke tarımının sorunu olduğunu ileterek bir çalışma yaptı. Bu yapılan indirimle gübre fiyatlarının yüksek olduğunu düşünüyoruz. Biz yarısı devletten yarısı çiftçiden olmak üzere bir indirim bekliyoruz. Yapılan bu indirim için de yine tüm çiftçilerimiz adına teşekkür ediyoruz." diye konuştu.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.