“Bayburt çiftçisine hayırlı olsun”

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, 14 Şubat tarihinde başlayan ve 19 Şubat tarihine kadar tamamlanacak olan analiz destekleri hakkında bilgi verdi...

“Bayburt çiftçisine hayırlı olsun”
Bayburt Postası - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından mazot, gübre ve toprak analizi desteği kapsamında 2 milyon 134 bin işletmeye yapılacak olan ve 1 milyar 524 milyon lirayı bulan desteklemenin 2 milyon 621 bin 832 lirası Bayburt’ta ödenecek. 
Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, 14 Şubat tarihinde başlayan ve 19 Şubat tarihine kadar tamamlanacak olan analiz destekleri hakkında bilgi verdi. 81 ili kapsayan desteklemelerden Bayburt’a düşen payı açıklayan Özbek, “2013 yılında başvurusunu yaparak destekleme ödemesi almaya hak kazanan 3 bin 196 çiftçimize toplam, 2 milyon 621 bin 832 TL destekleme ödemesi yapılacaktır” dedi. 

Özbek, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Geçen ay Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 205 çiftçimize yüzde 50 hibe desteği sağlanmış olup, toplam 978 bin TL hibe destek ödemesinin müjdesini vermiştik. Bu ay ise, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde ilimize tahsis edilecek ödenek miktarının arttırılması için yaptığımız girişimler neticesinde, “Çiftçi Kayıt Sistemine Dahil Üreticilere Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ” gereğince, 2013 yılında başvurusunu yaparak destekleme ödemesi almaya hak kazanan 3 bin 196 çiftçimize 282 bin 336 dekar alan karşılığında toplam 2 milyon 621 bin 832 TL destekleme ödemesi yapılacaktır.  Ödemeler, 14-19 Şubat 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Bayburt çiftçisine hayırlı olsun” dedi. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ise işletme sahiplerinin mağdur olmaması için yoğunluk yaşanması beklenen Ziraat Bankası  şubelerinin 15-16 Şubat 2014 günleri açık olacağı ve ödemelerin hafta sonu da devam edeceği bildirildi. Açıklamada, ödemelerin, TC/Vergi kimlik numaralarının son rakamlarına göre 14-19 Şubat 2014 tarihleri arasında yapılacağı da duyurulurken, ödeme planı ve Ziraat Bankası şubeleri ile ilgili bilgilere "www.tarim.gov.tr" adresinden ulaşılabileceği belirtildi.

Çiftçi sayısı azaldı

Öte yandan Bayburt, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından mazot, gübre ve toprak analizi desteği kapsamında ödenen desteklemelerden bir önceki yıla göre daha az pay aldı. Çiftçi sayısının geçtiğimiz yıla göre azaldığı 2014 yılı için Bayburt'ta 3 bin 196 çiftçiye toplam 2 milyon 621 bin lira ödeme çıkarılırken, 2013'te ise 3 bin 225 çiftçiye 2 milyon 437 bin lira ödenmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Talat 10 yıl önce

Azalan çiftçi sayısı sadece 25. Maşallah çiftçilerimize