Amca-yeğen Örence’de Goji Berry üretimi için kolları sıvadıe

Örence (Everek) köyünden Murat Ertuğrul ile yeğeni Adem Ertuğrul, sağlık açısından faydaları saymakla tükenmeyen Goji Berry üretimi için kolları sıvadı. 

Amca-yeğen Örence’de Goji Berry üretimi için kolları sıvadıe

Bayburt Postası - Uzun yıllardır yurt dışında çalışan Murat Ertuğrul, 300 Goji Berry fidesi ile 200 meyve fidesini evinin bahçesine dikti. Bayburt Belediyesi’nde Zabıt Memuru olan yeğeni Adem Ertuğrul ise, köyündeki bahçesinde 1500 Goji Berry fidanını toprakla buluşturdu.

Halk dilinde kurt üzümü olarak da bilinen ve sağlık açısından faydalı olduğu yönündeki bilgiden sonra son yıllarda ekimi çoğalan Goji Berry, tıp ve eczacılık alanlarında kullanımının yanı sıra sofralarda ise çay, çorba, salata, kek ve kurabiye yapımında kullanılıyor. 

Bayburt Tarım İl Müdürlüğü’nün projelerinden faydalanarak ücretsiz temin ettikleri fidanları toprakla buluşturan Ertuğrullar, hem bu anlamda örnek olmak, hem ülke ekonomisine katkı sunmak için böyle bir işe giriştiklerini belirttiler. 

Goji Berry ürününün yanı sıra  kayısı, vişne, erik, elma, armut, şeftali gibi 200 meyve ağacını da Örence köyünde bulunan evinin bahçesine diken Murat Ertuğrul, yılın yarısını Bayburt’ta geçirdiğini ve bahçelerini üretim için değerlendirdiğini belirtti. 

Zabıt Memuru Adem Ertuğrul ise, 1500 Goji Berry fidanından, iyi bakmaları halinde iki sene sonra meyve almaya başlayacaklarını ifade etti. İlk alımda 22 ton meyve hedeflediklerini belirten Adem Ertuğrul, Goji Berry meyvesinin eksi 30 dereceye kadar dayanıklı olduğunu ve bu anlamda Bayburt iklimine uygun olduğunu kaydetti.  

Ertuğrul, vatandaşları devletin imkanlarından yararlanarak, ekonomiye katkı sunmaları çağrısında bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.