1 milyar euro teğet geçecek!

Erzurum,  Erzincan, Giresun ve Trabzon’un da dahil olduğu 42 ildeki kırsal kalkınmayı amaçlayan IPARD programı, ekonomisi tarıma dayalı olan Bayburt ve Gümüşhane'yi teğet geçecek. Avrupa Birliği (AB) tarafından tarım sektörü ve kırsal alanda Türkiye’ye sağlanacak desteklerin çerçevesini çizen Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında 42 ile 1 milyar 165 milyon euro destek sağlanacak.

1 milyar euro teğet geçecek!

Bayburt Postası - Erzurum,  Erzincan, Giresun ve Trabzon’un da dahil olduğu 42 ildeki kırsal kalkınmayı amaçlayan IPARD programı, ekonomisi tarıma dayalı olan Bayburt ve Gümüşhane'yi teğet geçecek. Avrupa Birliği (AB) tarafından tarım sektörü ve kırsal alanda Türkiye’ye sağlanacak desteklerin çerçevesini çizen Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında 42 ile 1 milyar 165 milyon euro destek sağlanacak.

Çevre illerden Ardahan, Erzurum, Erzincan, Giresun ve Trabzon’un da dahil olduğu 42 ilde uygulanan IPARD programının ikinci etabı başladı.

Program kapsamında özellikle, süt ve et üretip işleten ve pazarlayan tarımsal işletmeler, meyve ve sebzelerin işlenip pazarlanması, su ürünlerinin işlenip pazarlanması, çiftlik faaliyetlerine yönelik işletmeler, yerel ürünler ve kırsal turizm ile kültür balıkçılığına yönelik işletmelere yüzde 50 ile 65 arasında hibe desteği verilecek. Programa dâhil 42 ilde kullanılacak olan toplam hibe tutarı ise yaklaşık 1 milyar 165 milyon euroyu bulacak.

HİBE desteği verilecek iller

TKDK'nın akreditasyon sürecindeki gelişmelere bağlı olarak, ilk aşamada, Amasya, Afyonkarahisar, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Kars, Konya, Malatya, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Yozgat'taki projeler destek kapsamına alınmıştı.

İkinci aşamada, 2011-2013 döneminde ise Ağrı, Aksaray, Ankara, Ardahan, Aydın, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Elazığ, Erzincan, Giresun, Karaman, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir ve Uşak da IPARD'a dahil edildi.

Kırsal alanda tarım ve hayvancılıkla birlikte, çevre, turizm ve sanayi gibi geniş bir yelpazeyi kapsayan IPARD programı ile tarımsal yatırımların desteklenip yönlendirilmesi, kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlenmesi, istihdamın artırılması ve yerel kalkınma gibi stratejilerinin harekete geçirilmesini amaçlanıyor. Program kapsamında proje karşılığı sağlanan destekler ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yönetiliyor.

IPARD programının ikinci etabı olan 2010-2013 yılları için sağlanan desteklerin ve IPARD fonlarının bu yılın ilk yarısı içinde kullandırılması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.