Ligde 12 yıl, kupada 24 yıl sonra!

Son iki sezondur tarihinin en parlak dönemini yaşıyor... Şimdi de tarihi başarının eşiğinde...

Ligde 12 yıl, kupada 24 yıl sonra!
Bayburt Postası - Bayburt İl Özel İdarespor, son iki sezondur tarihinin en parlak dönemini yaşıyor. 2012-2013 sezonunda mücadele ettiği BAL Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren ve son haftalara kadar da iddiasını sürdüren temsilcimiz uzun yıllar sonra Bayburt’ta futbol heyecanını doruğa çıkaran takım olmayı başarmıştı.

Süper Lig’de eşine az rastlanan taraftar desteğiyle birlikte Bayburt Grup sponsorluğunda yeniden yapılanarak Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor adını alan kulüp, 2013-2014 sezonunu ise şampiyonlukla tamamladı. Sezon bittikten sonra statü gereği 3. Lig’e yükselme play-off maçına çıkan Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, bu engeli de geçerek Bayburt’un tek profesyonel takımı olan Bayburtspor’un ardından tam 12 yıl sonra profesyonel lige yükselen ikinci takım olmayı başarmıştı.

Geçtiğimiz sezon kupaya doğrudan katılan 21 BAL Ligi takımı arasında yer alan Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, kupada 2. tura yükselen tek amatör takım olurken, aynı zamanda Bayburt’un da kupada tur atlayan ilk amatör takımı olarak tarihe geçti. Temsilcimiz bu sezon da kendi tarihini yazdı. 1990-1991 sezonunda 4. tura kadar yükselen ve 4. tur mücadelesinde ise penaltılarla elenen Bayburtspor’un ardından 24 yıl sonra ilk defa 3. turu gören kulüp olma başarısını elde etti.

Kupada yoluna devam etmek isteyen temsilcimiz 3. Turda eşleştiği Bucaspor’u geçerek devlerin de yer aldığı grup maçlarına kalmayı hedefliyor.

İlgili haber: Türkiye Kupası'nda maç tarihleri belli oldu


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.