“Turizm inovasyonla gelişir, tanıtımla büyür”

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen ve KUDAKA tarafından 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında desteklenen "Turizm İnovasyonla Gelişir, Tanıtımla Büyür" Projesi faaliyetlerine bir sergi ile başladı.

“Turizm inovasyonla gelişir, tanıtımla büyür”
Bayburt Postası - Bayburt Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen ve KUDAKA tarafından 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında desteklenen "Turizm İnovasyonla Gelişir, Tanıtımla Büyür" Projesi faaliyetlerine bir sergi ile başladı.

Bayburt'un turizm zenginlikleri konusunda farkındalık oluşturarak turizmden elde ettiği gelirlerin arttırılmasına katkı sağlamayı hedefleyen proje hakkında konuşan Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Bayburt’un turizm potansiyelinin tanıtımı ile ilgili sorumluluk alarak projenin tasarlandığını ve önce Bayburt insanına ve sonra da çevre illerdeki insanlara Bayburt'un turizm zenginliklerini tanıtarak, farkındalık oluşturmak ve turizm değerlerine sahip çıkan bir Bayburt hedeflediklerini belirtti.

Bu amaçla öğrencilere yönelik öğrenme turları, bölge illerdeki turizmle ilgili kuruluşların yetkililerine de Bayburt'u tanıtıcı tur ve organizasyon gerçekleştireceklerini dile getiren Yıldız, proje desteklerinden dolayı KUDAKA'ya ve KUDAKA Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

Stant ve sergi hakkında konuşan proje koordinatörü Mutlu Adak ise şunları söyledi:

"Sergi ve standımız Baksı Müzesi’nde, “Kültür Turizminin Bölgesel Kalkınmadaki Rolü” sempozyumu sırasında açılarak il içinden ve dışından farklı insanlara Bayburt'un turizm zenginlikleri tanıtılmak istendi. İki dilde hazırlanan broşür ve Baksı Müzesi baskılı tişörtler, İl Kültür Müdürlüğümüzün 5 dilde hazırlanan Bayburt Tanıtım Seti, Kent Haritası ile birlikte sempozyuma katılanlara sunuldu. Sergimizde misafirlere Bayburt'un farklı mekanlarının fotoğraflarını sergileyerek ilgiyi arttırmayı hedefledik.”

Projede başlangıç faaliyeti olarak bir tanıtım standı açıp, Bayburt'un turizm değerlerini ve projeyi anlatan Türkçe ve İngilizce hazırlanan broşür dağıtımı yapıldı. Ayrıca farkındalığı arttırmak için baskılı tişört dağıtımı da gerçekleştirildi. Tişörtün baskısında ise 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülüne sahip Baksı Müzesi'nin olması dikkat çekti. Ayrıca Bayburt'un turizm zenginliklerini içeren fotoğraf sergisi de açılarak tanıtımda etki arttırılmaya çalışıldı.
   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburt halkı 9 yıl önce

ayrıca kent konseyi olmalı arge ,,,,,,,,,,,,,,,,,her ay toplanmalı,ki.......bayburta katma değer
katsın,,gelişmiş şehirler hep böyle yapıyor,sevgi ile.