5 yeni ambulans hizmette

Sağlık Bakanlığı tarafından Bayburt’a gönderilen 5 ambulans törenle teslim edildi. Yeni ambulanslarla birlikte ildeki ambulans sayısı 15'e yükseldi.

5 yeni ambulans hizmette
Bayburt Postası - Sağlık Bakanlığı tarafından Bayburt’a gönderilen 5 ambulans törenle teslim edildi. Yeni ambulanslarla birlikte ildeki ambulans sayısı 15'e yükseldi.

112 Acil Yardım hizmetlerinde kullanılacak olan ambulansların teslimi için Bayburt Devlet Hastanesi’nde tören düzenlendi. Törene Vali Mükerrem Ünlüer, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Sağlık İl Müdürü Dr. Zülkarni Özbek, 112 Başhekimi Dr. Serkan Topsakal ve AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal katıldı.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Zükarni Özbek "Sağlık Bakanlığınca yürütülen 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' kapsamında, sağlık alanında yapılan büyük atılımlarla, Acil Sağlık Hizmetlerinde de büyük gelişmeler sağlandı. Acil ve yoğun bakım tedavileri, özel hastanelerde ve kamu hastanelerinde ücretsiz verilmeye başlanırken bu uygulama ile sigortalı olsun olmasın herkesin acil durumlarda ücretsiz sağlık yardımı alabiliyor” dedi.

112 Acil Sağlık Hizmetleri ile taşınan hasta ve yaralı sayısının 1998’lerde 520 iken, 2013 yılında 7 bin 893’e yükseldiğini belirten Özbek, “Aynı şekilde 1998’li yıllarda 112 hizmeti alamayan kırsal kesim nüfusunun, 2013 yılından bu yana tamamı bu hizmeti almaya başladı. İlimizde, Acil Sağlık Hizmetleri, 112 Komuta Kontrol Merkezi, 7 adet Acil Sağlık Hizmet İstasyonu, 99 personel ve 15 faal ambulans ile 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde Acil Sağlık Hizmeti sunuluyor” diye konuştu.

Bayburt Milletvekili Özbek ise, Bayburt’a 2013 yılında da 3 ambulans kazandırıldığını belirterek, 112 Acil Servis Hizmetleri’nin 100 personel ve 15 adet ambulans ile Bayburt insanına kaliteli hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Özbek, Ocak ayı içerisinde Bayburt’ta gerçekleşen 3 ölü ve 12 yaralının olduğu kaza ile ilgili Bayburt 112 Acil Servisi'ne kazazedeler tarafından teşekkür mektubu gönderildiğini belirterek, 122 Acil Servis çalışanlarına teşekkür etti.

Vali Ünlüer ise, sağlık hizmetleri ve kazalara ulaşma açısında Bayburt 112 servisinin Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu belirterek, “Bu yeni ambulanslarla hizmet kalitesi daha yukarı bir seviyeye çıkarılacaktır. Bu fedakâr ve özverili çalışmalarından dolayı başta Sağlık İl Müdürümüze onun şahsında tüm sağlık çalışanlarının hepsini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Araç anahtarlarını şoförlerine teslim eden Vali Ünlüer ve Milletvekili Özbek, 112 Acil Komuta Merkezi’nde incelemelerde bulundular.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.