Gül: Türkiye, gerçek gündemine dönmeli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile Çankaya İlkokulu'nda oy tercihini kullandı. Gül ve eşi, 1150 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Türkiye’nin yarından itibaren gerçek gündemine dönmesi gerektiğini söyleyen Gül, “Cumhurbaşkanı...

Gül: Türkiye, gerçek gündemine dönmeli
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile Çankaya İlkokulu'nda oy tercihini kullandı. Gül ve eşi, 1150 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Türkiye’nin yarından itibaren gerçek gündemine dönmesi gerektiğini söyleyen Gül, “Cumhurbaşkanı olarak bütün arzum, artık Türkiye’nin bugün ve yarından itibaren gerçek gündemine dönmesi, demokrasi ve hukuk yolunda kendisini çok daha güçlendirerek, ekonomisini çok daha sağlamlaştırarak yoluna devam etmesidir. Ümit ederim her şey bu şekilde olur.” diye konuştu.

İlk kez halkın oy kullandığı cumhurbaşkanı seçiminde, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de eşi ile birlikte oyunu kullandı. Çankaya İlköğretim Okulu’nda oyunu kullanan Gül, daha sonra seçimleri izlemek için yurt dışından gelen ekip ile bir süre sohbet etti. Çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gül, TBMM’nin seçtiği son cumhurbaşkanı olarak ve cumhurbaşkanı sıfatıyla son kez oy kullandığını ve ülke için hayırlı olması gerektiğini belirtti. Gül, şöyle devam etti: “7 sene önce cumhurbaşkanı seçimlerinde yaşanan demokrasiye ve hukuka aykırı olaylar söz konusu olunca bir Anayasa değişikliği yapma mecburiyeti hissetmiştik. Artık bundan sonra cumhurbaşkanı halk oyuyla seçilsin kararına varmıştık. Daha sonraki referandumlar halk tarafından yapılma arzusu gösterince değişiklikle gerçekleşti ve bugün ilk defa direk halk oylaması ile cumhurbaşkanını seçecek.”

Cumhurbaşkanının seçilmesinin ardından, Türkiye’nin gerçek gündemine geri dönmesi gerektiğine değinen Gül, şöyle devam etti: “Türkiye için hayırlı olmasını, iyilikler getirmesini temenni ediyorum. Cumhurbaşkanı olarak bütün arzum, artık Türkiye’nin bugün ve yarından itibaren gerçek gündemine dönmesi, demokrasi ve hukuk yolunda kendisini çok daha güçlendirerek, ekonomisini çok daha sağlamlaştırarak yoluna devam etmesidir. Ümit ederim her şey bu şekilde olur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.