Bayburt'ta 3 Mayıs Türkçülük Günü Müzik ve Şiir Dinletisi

Türk Eğitim-Sen Bayburt Şubesi ile Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı ortaklığınca Bayburt’ta 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. 

Bayburt'ta 3 Mayıs Türkçülük Günü Müzik ve Şiir Dinletisi

Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda günün önemine dair şiirler okundu, türküler söylendi.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Mete Memiş ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in da katıldığı programda bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Bayburt Şubesi Başkanı Ahmet Çalışkan, 3 Mayıs’ın önemine dikkat çekti.

Çalışkan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Türk, yerinde duran değil, cihan hakimiyeti mefküresi ile başlayan, ilahi kelimetullah davası ile taçlananarak devam eden, dinamik bir yaşam tarzını benimseyen bir milletin adıdır. Türkçülük  bu kutlu devleti kuran,  vatanı kurtaran,  milletin tarihsel ve kültürel varlığını şuurla savunan, aynı şekilde milli birlik ve dayanışma hissiyatını felsefi bir derinlikle sahiplenen fikir zenginliğidir. Türkçülük, Türk milletinin özü, istiklal ve istikbal iradesinin özgüvenidir. 80 yıl önce, Türk milletinin sağduyusunun mümtaz örneklerini sergileyerek; milli kültürümüze, inançlarımıza ve değerlerimize yönelik saldırılara karşı, milli muhalefeti başlatan ve demokrasi meşalesi yakan Türkçü kahramanları, rahmetle ve şükranla yad ediyorum. Programın düzenlenmesinde emeği geçen Sanat ve Tasarım Fakültesi hocaları ve öğrencilerine teşekkür ediyorum.”

Programda Bayburt Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü hocaları ve öğrencilerinin birlikte seslendirdiği türkülerle devam etti. Koro ve solo şeklinde gecede Plevne Marşı, Bak Bulutlar Geçiyor Üstünden, Çırpınırdı Karadeniz, Tanrı Dağı, O Dağın Ufukları, Kerkük Zindanları, Altaylardan Tuna’ya, Türk Kızı, Yiğitler Silkinip Ata Binende, Türkiyem parçaları seslendirildi.

Programda öğretmen ve akademisyenler tarafından da şiirler seslendirildi.  


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Manidar 2 hafta önce

Mülazım İdris sabih beyin şiirini de okusaydınız tam anlamlı olurdu..islamdan uzak türkçülük köle olmaktır.

Avatar
muhannet 2 hafta önce

Bİr gün milliyetçiler günü bir gün Türkçüler günü, ayarınız da kalmadı siyasetin köleliğine soyundunuz soyunalı. Ülkenizi işgal eden mülteci meselesine ses çıkarmadan Türkçüyüm demeyin. Ancak türkücü olursunuz.

Avatar
Gürsel Karapınar 1 hafta önce

Gecede emeği geçenleri tebrik ediyorum.. 3 Mayıs Türkçülük gününüz kutlu olsun..