Üniversiteden Kurtuluş'un 106. Yıl Anısına Bayburt Türküleri Konseri

Bayburt Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından 106. Kurtuluş yılı anısına 'Kahramanlık' temalı Bayburt Türküleri Türk Halk Müziği Konseri ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

Üniversiteden Kurtuluş'un 106. Yıl Anısına Bayburt Türküleri Konseri
Bayburt Postası - Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü ile Resim Bölümü ortaklığında düzenlenen etkinlik programı, Fuat Sezgin fuaye alanındaki Kurtuluş Sergisi ile başladı. Bayburt'un işgal yıllarına, Kop Müdafaasına ve kurtuluş sonrası döneme ilişkin tarihsel fotoğrafların yer aldığı serginin gezilmesinin ardından başlayan konserde, Bayburt yöresine ait Kahramanlık temalı 14 türkü seslendirildi.
Koronun şefliğini Müzik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zafer Eren üstlenirken, orkestra ve vokalde öğrenciler ile akademisyenler sahne aldı. Birbirlerinden veciz güftelerin ve bestelerin sardığı konser salonunda, türkülere eşlik eden konukların şen sesleri yankılandı. Büyük alkışlar alan 14 türkünün icra edildiği konserde, duygusal anlar da yaşandı.

Konsere, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci,  Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, ilk protokol temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Konser sonunda Vali Eldivan, Rektör Türkmen ve İl Emniyet Müdürü Uzun tarafından Şef Dr. Öğr. Üyesi Zafer Eren ile koroyu temsilen öğrenci ve akademisyenlere plaket, çiçek ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.