Baksı Müzesi yerel ekonomiye ne kadar katkı sunuyor?

Baksı Müzesi'nde gerçekleşen ICOM Uluslararası Müzecilik çalıştayına katılan diğer bir önemli isim ise Goranka Horjan'dı...

Baksı Müzesi yerel ekonomiye ne kadar katkı sunuyor?
Bayburt Postası - Baksı Müzesi'nde gerçekleşen ICOM Uluslararası Müzecilik çalıştayına katılan diğer bir önemli isim ise Avrupa Müze Forumu (ICOFOM) Başkanı, ICOM Hırvatistan Temsilcisi ve aynı zamanda Hırvatistan Zagorje Müzesi Müdürü Goranka Horjan'dı.

Baksı Müzesi'ni "Eşsiz bir yer, muazzam ve mesajı var. Azimle çalışmanın, dağları oynatabileceğinin bir örneği..." olarak niteleyen Goranka Horjan, Yayın Editörümüz Kürşat Okutmuş ile yaptığı söyleşide ayrıca “Baksı Müzesi yerel ekonomiye ne kadar katkı sunuyor?” sorusunu da cevapladı...

"Müzelerin kendi toplumları için niteliği çok katmanlıdır" diyen Horjan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Koleksiyonlarında hazineleri muhafaza etmekten eğitimsel ve toplumsal yararlara, çeşitli deneyimlere ve ekonomiye etki yapacak rekabet gücü yaratmaya kadar uzanır. Tüm kültür alanlarında, kaynakların akıllı yönetimine ihtiyaç vardır, böylece müzelerin katkısı daha iyi görülebilecektir. EMYA ödülleri, müzelerin kamusal kalitesinin artmasına, çok sayıda 'en iyi örnek' olan kurumları ele alarak katkı yapmaktadır. Baksı Müzesi, bir vizyon, sıkı çalışma ve şevkle yapılırsa nasıl dağların yerinden oynatılabileceğinin biricik bir örneğidir."

İşte o röportaj...


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.