Kenan Yavuz, Macaristan’daki dünya müzeler zirvesinde

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen “Değişen Dünya’da Müzelerin Yeri” teması ile toplanan zirveye katıldı.

Kenan Yavuz, Macaristan’daki dünya müzeler zirvesinde

Bayburt Postası - Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nin Dünya müzecilik anlayışına getirdiği yeni bakış açısının ilgiyle karşılandığını, bunun alınan ödüller ile taçlandığını ifade eden Müze Kurucusu Kenan Yavuz, evrensel ölçekte gerçekleşen zirvelerden gelen  davetleri değerlendirerek, tüm platformlarda Anadolu’nun kadim kültürünü tanıtmaya gayret ettiklerini söyledi. 

Kenan Yavuz şu açıklamayı yaptı:

“Üyesi olduğumuz, Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) ve Etnografya Müzeleri Komitesi (ICME) işbirliğinde düzenlenen zirve için Budapeşte’deyiz. Müzemizin icra ettiği misyon ile uyumlu bir tema ile gerçekleşen zirvede, ülkemizi temsil etmeye gayret ediyoruz. Kenan Yavuz Etnografya Müzesi olarak; müzelerin daha insan odaklı, toplumların tüm kesimleri ile barışık, kültürel değerleri görünür kılma ve insanların deneyimine sunmayı savunuyoruz. Müzelerin, içinde bulundukları kültür coğrafyasının hikâyelerini, özgün değerlerini, somut olmayan kültür mirası ile buluşturan kurumsal yapılar olmalıdır. Devasa binalar içinde kaybolan insanlar yerine, insanı merkeze alan, onların küçük hikâyelerini paylaşan bir müzecilik anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Dünya müzecilik anlayışına getirdiğimiz bu yeni bakış açısı  ilgi ile karşlındı ve aldığımız ödüller ile taçlandı.Evrensel ölçekte gerçekleşen zirvelere aldığımız davetleri değerlendirerek tüm platformlarda Anadolumuzun kadim kültürünü tanıtmaya gayret ediyoruz.”

Kenan Yavuz, Ralf Ceplak Mencin-ICOM/ICME Başkanı ve Furkan Yavuz

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi

Bayburt’un Demirözü İlçesi Beşpınar Köyünde 25 bin metrekare alan üzerinde kurulu olan müze, 2021 Yılında Avrupa Müze Forumu tarafından Avrupa’da Yılın Müzesi ödülünü, 2022 Yılında ise Avrupa Birliği Kültür Mirası Europa Nostra Ödülü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödüllerini kazandı. Müze 2023 yılında ise Slovenya’da düzenlenen Avrupa Tasarım Zirvesinde  “Big See” Turizm Tasarım Ödülünün sahibi oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.