Bayburt Çarşı Hamamı, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün ilgisini bekliyor!

'Tarih ve Kültür Şehri' sloganıyla boy gösteren Bayburt'un, uzun yılların umursamazlığına rağmen işleyebilen mekânı Çarşı Hamamı, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün ilgisini bekliyor.

Bayburt Çarşı Hamamı, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün ilgisini bekliyor!

Bayburt Postası - Bent Hamamı ve Galer Hamamı'nın 1990'lı yıllarla birlikte son bulan faaliyetlerinin ardından kentteki tek işlyen tarihi hamam unvanını elinde bulunduran Çarşı Hamamı ağır aksak faaliyetini sürdürüyor. Çeşitli zaman aralıkları ile gündeme getirsek de henüz Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün ilgisini çekemeyen tarihi hamam, Erzurum'da ayağa kaldırılan hatta hamam çokluğundan kütüphaneye dönüştürülen mekânların tamamının bitirilmesini sabırsızlıkla bekliyor.

Bayburt'un halen işleyebilen en eski mekânı olarak bilinen Çarşı Hamamı zaman içerisinde yapılan yama vari işlerle aslından uzaklaştırılmış durumda. Hamamın hem işletmecileri, hem de müşterileri bu ilgisizliğin sebebini soruyor. 

Hamamın işletmecilerinden Mustafa Çalışkan, 600 yıllık mazisi bulunan hamamın acilen restore edilmesi gerektiğini belirtiyor. Çalışkan, "600 yıldır hizmet veren bir hamamın restorasyona ihtiyacı var. Yaklaşık 6 yıl önce restore edilmesi için proje çalışmaları yapılmıştı. O günden beri bizler hamamın restore edilmesini bekliyoruz. Bunun için bize siyasilerin yardımcı olmasını istiyoruz. Bu konuda bugüne kadar ki isimlerin çok pasif kaldıklarını, geri planda kaldıklarını söyleyebiliriz. Şimdi vekilimiz değişti ve ondan şehir olarak çok şeyler bekliyoruz, beklentilerimizden biri de bu. Bu konuda bizlere yardımcı olsunlar. Tarihi Çarşı Hamamımız tarih olmasın, tarihe kazandırılsın" dedi. 

Hamamın 50 yıllık müdavimi Mustafa Akyüz de mekânın eski halinin tarihi bir dokuyu barındırdığını, zaman içerisinde o güzelliğin kaybolduğunu ifade ederek, asırları bulan hizmetin yeni asırlara taşınması için mutlaka restore edilmesi gerektiğini ve bunu sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
semra 7 ay önce

bayburt il halk kütüphanesi bile keyfe kapalı siz tarihimi hamam dan bahsediyorusunuz