Halis Yılmaztürk'e son görev

Bayburt bir değerli büyüğünü daha kaybetmiş olmanın acısını yaşıyor!

Halis Yılmaztürk'e son görev
Bayburt Postası - Bayburt bir değerli büyüğünü daha kaybetmiş olmanın acısını yaşıyor.

1947 yılında, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği'nin kurucu yönetiminde yer alan, daha sonra ise 2 dönem dernek başkanlığı görevinde bulunan, (1956-1960, 1965-1969), özellikle İstanbul'da öğrenci yurdu yapımında büyük emekleri olan (Fındıkzade), Bayburt'un kültür ve sanat hayatında derin izler bırakmış olan Halis Yılmaztürk vefat etti. 

Bugün, sevenleri ve dostları tarafından Şişli Teşvikiye Cami'nde, cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından ebedi istirahatgahına uğurlanan Halis Yılmaztürk'e Allah'tan rahmet, yakınları ve ailesine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet çağıldak 9 yıl önce

Kendini Bayburt'a ve derneğe adamış, İstanbul'da öğrenci yurdu kazandırmış büyüğümüzdü. Cenazede ne yazık bugün derneği temsil eden kimse yoktu ve Bayburt'tan gelen evsiz öğrenciler faydalansın diye yapılan yurt, bugün amacı dışında bir şirkete kiralanmış durumda! Bu bir hizmet değil her konuda olduğu gibi bir projenin uzantısı olan geri gidiştir.