Şehit Kazım Yazar, kabri başında anıldı

1995 yılında Bingöl'de şehit düşen Kazım Yazar, İncili köyündeki kabri başında anıldı.

Şehit Kazım Yazar, kabri başında anıldı

Bayburt Postası - Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği, şehit Piyade Er Kazım Yarar'ı İncili köyündeki mezaı başında andı. Aydıntepe Kaymakamı Mustafa Babacan, Bayburt  Aile ve Sosyal Hizmet Müdürü Hazar Altuntaş, şehidin annesi Sevim Yazar, kardeşi Mahmut Yazar, köy muhtarı ve köy sakinleri katıldı. 

Kuran-ı Kerim okunarak dualar edilen, şehidin kabrine çiçekler serilen anma programında ŞAGDER Başkanı Selami Köksal, şehit Yazar'ın hayatı hakkında bilgi verir. 

Şehit Kazım Yazar'ın 1975 yılında Bayburt'un İncili köyünde doğduğunu ve ilkokulu köyünde tamamladığını söyleyen Köksal, 1975/1 tertrip olarak Kars'ın Sarıkamış ilçesinde askerliğini sürdürüken, 17 Temmız 1995 günü Bingöl Yaylıdere Güneşli Karakolunda şehadet şerbeti içtiğini aktardı. Köksal, şehide Allah'tan rahmet dileyerek, "Allah, askerimizi, güvenlik güçlerimizi tüm tehlikelerden korusun" dedi.  

Anahtar Kelimeler:
Kazım Yazar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.