MTTB Bayburt Şubesi, namaz kılmayı özendiren geleneği canlandırdı

Milli Türk Talebe Birliği Bayburt Teşkilatı Ortaöğretim Komisyonu Hasan İri nezaretinde, günümüzde unutulmaya yüz tutmuş olan camiye gelen çocuklara harçlık geleneğini Bayburt'ta uygulamaya devam etti.

MTTB Bayburt Şubesi, namaz kılmayı özendiren geleneği canlandırdı

Bayburt Postası - Bayburt'ta, Bosna Hersek'te uzun yıllardır uygulanan ve Boşnak Müslüman çocuklarının camiye alışmalarını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen asırlık gelenek, yeniden hayata geçirildi. MTTB Bayburt Teşkilatı Ortaöğretim Komisyonu üyeleri, Bayburt merkezinde bulunan camilere giderek cemaatle namaz kılındığı sırada çocukların ayakkabılarının içine harçlık bıraktı.

MTTB Bayburt İl Başkanı Mehmet Asif Alan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Geleceğimizi temsil eden çocuklarımızın camiye olan ilgisini artırmak ve onların mutluluğuna katkıda bulunmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Çocukların neşesi ve sesleriyle camiler daha da güzel hale geliyor. Bu geleneği Balkan Türklerinden devralarak Bayburt'ta sürdürmekten mutluluk duyuyoruz. Camilere gönderdiğimiz arkadaşlarımız, çocukların namaz sonrası eve daha mutlu dönmelerine katkı sağlayacak şekilde ayakkabılarına harçlık bırakıyorlar. Bu şekilde çocukları camiye teşvik etmeyi ve alıştırmayı umuyoruz. Bizler de bu geleneği Bayburt'ta canlandırdık ve sürdürmeye çalışacağız" dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muammer 1 ay önce

MaşAllah her taşın altından bu çocuklar çıkıyor bu faaliyetleri görünce insan gelecek adına umutlaniyor.

Avatar
Enver Süavi 1 ay önce

Güzel bir eylem gerçekleştirmişsiniz.Allah niyetinizi kabul eyleyin.Diğer çalışmalarda da muvaffakiyetler İhsan etsin.

Avatar
Fatih 1 ay önce

Milli Türk Talebe Birliği öncülüğünde genç kardeşlerimizi iyi ve güzel işlere yönlendirmek için elimizden geleni yapacağız inşAllah

Avatar
Mehmet 1 ay önce

MaaşAllah, Tebrikler

Avatar
Ayberk 1 ay önce

Güzel bir faaliyet olmuş.camilerden ses çıkarıyor diye uzaklaştırırsan çocukları ondan sonra da niye gençler namaz kılmıyor diye sorarsın.çocukların camiye teşviki için mantıklı bir yöntem izlenmiş.Allah razı olsun emeği geçenlerden.

Avatar
Godan emmi 1 ay önce

Yazık işin içine ahlak değilde PARA giriyor. O çoçuklar yarın büyüdüklerinde ne olurlar varın düşünün!!

Avatar
Muhammed 1 ay önce

bu ve benzeri faaliyetler kalıcı hale gelirse anlamla olur..

Avatar
Akıncı 1 ay önce

MaşAllah ne güzel etkinlik