“Arı Hastalıkları ve Çözüm Önerileri“

Bayburt'ta "Arı Hastalıkları ve Çözüm Önerileri" konulu konferans gerçekleşti.

 “Arı Hastalıkları ve Çözüm Önerileri“
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi, Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği'nce organize edilen "Arı Hastalıkları ve Çözüm Önerileri" konulu konferans Bayburt Halk Eğitim Merkez Salonu'nda gerçekleşti. 

Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Özkırım'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa;  Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Bahri Yılmaz, Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Arıcılar Birliği İl Başkanı Yaşar Mutlu, Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, bazı akademisyenler ve arıcılık yapan yetiştiriciler katıldı.  

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, arıcılığın önemli sorunlarından biri olan arı hastalıkları ile ilgili önemli bir konferans olduğunu belirterek, Bayburt'taki arıcılığın mevcut durumu hakkında bilgiler verdi. Karabulut, koloni sayılarının ve verimliliğin artırılması konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

Alanında sayılı uzmanlarından olan Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Özkırım ise, 'Arı Hastalıklar ve Çözüm Önerileri' ile ilgili bir sunum yaptı. Özkırım, interaktif ve uygulamalı bir şekilde yaptığı sunumunda arı hastalıkları ve çözüm önerilerini yaptığı uygulamalarla somut olarak aktardı.

Konferansın sonunda Doç. Dr. Aslı Özkırım'a, Abdulkadir Karabulut tarafından plaket takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.