Aç kurt köye indi, canından oldu

Aç kurtlar ölümüne şehre iniyor. Ağır geçen kış şartları nedeniyle doğal ortamlarında yiyecek bulamayan kurtlar köylere ve şehre yakın yerleşim birimlerine inmek zorunda kalıyor. Aç kaldıkları için tehlikeli hale gelen vahşi doğanın hayvanları, zaman zaman sürüyle indiği köylerde insan hayatını tehdit ederken, çoğunlukla da canından oluyor...

Aç kurt köye indi, canından oldu
Bayburt Postası -kurtlar ölümüne şehre iniyor. Ağır geçen kış şartları nedeniyle doğal ortamlarında yiyecek bulamayan kurtlar köylere ve şehre yakın yerleşim birimlerine inmek zorunda kalıyor. Aç kaldıkları için tehlikeli hale gelen vahşi doğanın hayvanları, zaman zaman sürüyle indiği köylerde insan hayatını tehdit ederken, çoğunlukla da canından oluyor.

Bayburt’ta şikayetlere neden olan ve vatandaşların yetkililer tarafından önlem alınması için çağrıda bulunduğu yaban hayatının 1 metreyi bulan kar dolayısıyla olumsuz etkilendiği bir kez daha objektiflere yansıdı. Geçtiğimiz günlerde aç kalan kurt Çiğdemtepe köyüne inince, köy köpeklerinin saldırısına uğradı. Kent merkezine 15 kilometre mesafedeki Çiğdemtepe köyüne dün gece inen kurt, köy köpekleri tarafından boğularak öldürüldü.

Köy sakinlerinden Eren Baştürk, son zamanlarda köy içerisinde dolaşan kurtların sürekli görüldüğünü ve bu durumun köyde kurt korkusu yaşanmasına sebep olduğunu belirtti.

Faysal Eraslan ise, kış aylarında aç kalan kurtların geceleri sürekli köye indiğini ifade ederek, “Bir çok kez bu duruma şahit olduk. Şuana kadar hayvanlarımız zarar görmedi. Daha çok köpekleri götürmek için geliyorlar ama bu kez köyün köpekleri tarafından boğulmuş” dedi.

Öte yandan Çiğdemtepe köyünde yaşanan olayın benzer bir şekilde Bayburt’un civar köylerinde çokça yaşandığını söyleyen vatandaşlar, vahşi hayvanlar için doğaya yem bırakılmadığı takdirde insan hayatı için de daha kötü sonuçlar yaşanabileceğine dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.