YSK açıkladı! Bayburt'un milletvekili sayısı yeniden 1!

Yüksek Seçim Kurulu illere göre milletvekili sayılarını açıkladı.

YSK açıkladı! Bayburt'un milletvekili sayısı yeniden 1!

Bayburt Postası - YSK'dan yapılan resmi açıklamada Bayburt'un 1 milletvekili ile temsil edileceği belirtildi. YSK'nın ilgili kararı Resmi Gazete'de yer aldı. İstanbul ile Bayburt'ta milletvekili sayıları düştü. Mersin ve Tunceli’de ise milletvekili sayısı arttı.

YSK, 2020 nüfus bilgilerine göre illerin çıkarabileceği milletvekili sayılarını Resmi Gazete'de yayımladı. 2020 nüfus verilerine göre 2 bin 933 kişi azalarak, 81 bin 910 kişinin bir il konumuna düşen Bayburt, TBMM'de de 1 millletvekili ile temsil edilecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emmi 3 yıl önce

Ah ulan CHP Bayburt u yedin bitirdin????????

Avatar
Şingahlı 3 yıl önce

Cehape yüzünden göç verdi bayburd vekil sayısı düştü

Avatar
kamil 3 yıl önce

seçim zamanı yaklaşsın yazdırırlar öğrencileri milletvekili olurlar onu dert etmeyin ama yazık oluyor bu şehre her gün göç veriyor siyasiler kendi işlerine bakıyor memleket bitiyor yatırım yok işsizlik çok haliyle vatandaş kaçıyor

Avatar
Veli 3 yıl önce

Çok bile

Avatar
Ali 3 yıl önce

Vekiller kendi etrafındakilere faydası var memlekete ne faydası var

Avatar
Aloş 3 yıl önce

Merkez bankası başkanlarının biri gidip biri geliyor hala yatırım yok diyorsunuz.Bu ne hal. Paralar Çoruh nehrinde akıyor. Hala para yok esnaf mağdur. Ay inanmıyorum ağlayanlara. Siz garibanlık yapıyorsunuz. Vekiliniz Hükümetten, Belediye Başkanları Hükümetten ve hala onları kötülüyorsunuz. Öyleyse neden bu kişileri seçip duruyorsunuz. Oyları verenler başka devletten mi?

Avatar
Pembe İncili Kaftanı Tozlanan Adam 3 yıl önce

Ha bir tane Fetanimiz olmuş ha yüz tane. Memlekete faydalı bir milletvekilimiz olmadı bu güne kadar.

Avatar
A.S 3 yıl önce

Keşke şuanda 1 olsaydı. En azından 1 kişide olsa bizi mecliste temsil eder, sorunlarımızı dile getirirdi. AH AH.. Bekle 2023'ü şimdi..