İlk kez konuşuldu

Bayburt Postası - Bayburt'un sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiren ve Türkiye genelinde bir çok yerde Bayburtlularla buluşan Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE), Kasım ayında İstanbul’da 2 toplantı daha gerçekleştirdi. Toplantıda son günlerde Doğu karadeniz Bölgesi'nden geçmesi planlanan Erzincan-Trabzon Demiryolu projesi de ilk kez gündeme getirildi.

İlk kez konuşuldu

BAYPROJE buluşmaları sürüyor...Bayburt Postası - Bayburt'un sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiren ve Türkiye genelinde bir çok yerde Bayburtlularla buluşan Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE), Kasım ayında İstanbul’da 2 toplantı daha gerçekleştirdi. Toplantıda son günlerde Doğu karadeniz Bölgesi'nden geçmesi planlanan Erzincan-Trabzon Demiryolu projesi de ilk kez gündeme getirildi.

Fahri Otel ve Bayburt Kültür ve Yardım Derneği’nde gerçekleşen toplantılarda BAYPROJE Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız tarafından 2013 yılında dernek tarafından yapılması planlanan çalışmalar ve projelendirilmesi düşünülen organizasyonlarla ilgili bilgi verildi.

Projelerle birlikte hedeflenen amaçların da açıklandığı toplantıda Prof. Yıldız, uygulanacak koordinasyon anlayışı, kişi, kurum ve kuruluşlara düşen görevler ve uygulanacak proje ve etkinlikler için gereken mali gereksinim için öngörülen finans kaynakları ve Bayburtlulardan beklenen katkılara değindi.

Toplantıda dernek yönetim kurulu üyesi Akın Bayrak ise, BAYPROJE’nin 1 yıllık faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Bayrak,  Bayburt’la ilgili yaptırılan doktora ve yüksek lisans çalışmaları, etkinliklere ait yayınlanmış kitaplar hakkında bilgi verdiği konuşmasında, çalışmalar sırasında karşılaşılan zorluklar, Bayburt’un gelişmesini geciktiren altyapı sorunlarına değindi.

Katılımcıların fikir ve düşüncelerini paylaştığı toplantıda işadamı Suat Müftüoğlu tarafından, demiryolunun Bayburt’tan geçmesi konusunun çok hayati olduğu, KTÜ Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Çelik’in tezinin güçlü şekilde desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur ise, BAYPROJE Derneği tarafından “Bayburt’ta Kırsal Kesim  Üretiminde Kadının Rolü ve Etkinliğinin Artırılması” konulu araştırmanın dernek tarafından finanse edileceğini belirtti.

Toplantı sonunda katılımcılar BAYPROJE’nin geçtiğimiz bir yıl içinde yaptığı başarılı çalışmalar için takdir ve teşekkür duygularını ifade ederek, önümüzdeki dönem çalışma programı kapsamında öngörülen projelerin finansmanında katkılarının ne olacağını ifade ettiler.   

Otel Fahri ve Bayburt Kültür ve Yardım Derneği’nde gerçekleşen toplantılara, BAYPROJE Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız ve yönetim kurulu üyesi Akın Bayrak’ın yanı sıra Abdurrahman Polattimur, Ahmet Çağıldak, Ali Uçurum, , Ali Erkul, Alper Yazoğlu, Ayhan Dağ, Fahri Evsen, Hayrettin Altuncu, Hayrettin Gülümser, Gürsel Kocabey, Kürşat Okutmuş, Lütfi Silo, Lütfü Üçok, Mehmet Demirer, Murat Çelik, Ömer Turanlı, Nihat Bozkurt, Osman Kaymak, Ömer Turanlı, Recai Altuner, Remzi Kırık, Rıfat Yıldız, Selim Kutlu, Suat Müftüoğlu, Süleyman Karabulut, Turan Koçak  ve Yılmaz Kaya katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.