Gazeteci Savaş Ay, Bayburt’taydı

Geçtiğimiz günlerde Gençosman Köyünde çöken ahşap evin haberini yapmak için Bayburt'a gelen Gazeteci - Yazar Savaş Ay, Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu (PYMO) Müdürü Abdullah Şahin'in daveti üzerine polis adaylarıyla söyleşiye katıldı. Polis okulunda polis muhabirliği yaptığını hatırlatan Ay, "İnsanların her türlüsü karakola gelirdi. Haber üzerine çözümlemeyi en iyi karakolda öğrendim." dedi.

Gazeteci Savaş Ay, Bayburt’taydı

Gazeteci Ay, polis adaylarına muhabirlik anılarını anlattı...Geçtiğimiz günlerde Gençosman Köyünde çöken ahşap evin haberini yapmak için Bayburt'a gelen Gazeteci - Yazar Savaş Ay, Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu (PYMO) Müdürü Abdullah Şahin'in daveti üzerine polis adaylarıyla söyleşiye katıldı. Polis okulunda polis muhabirliği yaptığını hatırlatan Ay, "İnsanların her türlüsü karakola gelirdi. Haber üzerine çözümlemeyi en iyi karakolda öğrendim." dedi.

 

Gazetecilikte çok iyi olmak isteyen kişinin kesinlikle polis muhabirliği de yapması gerektiğine dikkat çeken Savaş Ay, son on yılda yüzlerce gazeteci yetiştirdiğini ifade etti. Ay, '' Ben de ilk gazeteciliğimi polis muhabiri olarak yaptım. Gazeteci büyüklerim bana eğer iyi bir gazeteci olmak istiyorsan mutlaka polis muhabiri ol demişlerdi. Gazeteci ağabeylerimin sözünü tutarak polis muhabiri olmam bana gazetecilik adına çok büyük tecrübeler kazandırdı. İnsanların her türlüsü karakola gelirdi. Haber üzerine çözümlemeyi en iyi karakolda öğrendim." dedi.

Söyleşiden sonra Bayburt Valisi Kerem Al ve beraberindeki heyetle yemek yiyen Ay, Vali Al ve beraberindeki heyetle bir süre sohbet etti. Gençosman Köyünde yaşanan felaket sonrası Bayburt’a gelen Savaş Ay’a teşekkürlerini ileten Vali Kerem Al ise iki katlı evin çökmesi olayına değinerek, en kısa sürede gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.

Al, ''Dün bir felaket sonrası değerli gazeteci arkadaşımız Savaş Ay’ın olay yerine kadar gelip, acımıza ortak olması, paylaşması bizleri ayrıca mutlu etti. Önemli bir olaydı. Tesellimiz sonuçları nispeten telafi edilebilecek sonuçlardır.” dedi.

“Yaşanan olay hepimize ders oldu.”

Bir felaket bin nasihatten yerdir sözünü hatırlatan Al, “Köylerimizde öyle derme çatma konutlara karşın biraz daha dikkatli olmak zorundayız. Özellikle bu tür etkinliklerin, toplantıların bu tür yerlerde yapılmasından kaçınılması gerekir. Bundan bir takım sonuçlar çıkaracağız. Köylerimizde öyle derme çatma konutlara karşın biraz daha dikkatli olmak zorundayız. Özellikle bu tür etkinliklerin bu tür toplantıların bu tür yerlerde yapılmasından kaçınılması gerekir ve bunun için bir takım tedbirler almak durumundayız. Bu olay bir vesile oldu ve bunları düşüneceğiz.” dedi.

“En kısa zamanda tekrar geleceğim.”

Bayburt PMYO ziyaretinde Bayburt Valisi Kerem Al ile masa tenisi oynayan Savaş Ay, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’la da bilardo oynadı.

Belediye Başkanı H. Ali Polat’ın Temmuz ayında yapılacak Dede Korkut Şenlikleri'ne davet etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Ay, Bayburt'ta bulunmaktan çok mutluluk duyduğunu, en kısa zamanda da tekrar geleceğinin altını çizdi.

Bayburt PMYO gerçekleşen programa; Bayburt Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı H. Ali Polat, İl Jandarma Komutanı Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü Mesut İnce ve Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Abdullah Şahin de katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.