BAYPROJE’nin gündeminde hızlı tren projesi var

Bayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) yönetim kurulu üyesi Akın Bayrak, Erzincan-Trabzon hızlı tren  projesinin tüm Bayburtlular tarafından sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaparak, “Bu önemli dava için hemşerilerimizin dikkatli ve duyarlı olması, bilinçli ve birlikte hareket etmesi zorunluluğu var” dedi.

BAYPROJE’nin gündeminde hızlı tren projesi var

Akın Bayrak - Prof. Dr. Rıfat YıldızBayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) yönetim kurulu üyesi Akın Bayrak, Erzincan-Trabzon hızlı tren  projesinin tüm Bayburtlular tarafından sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaparak, “Bu önemli dava için hemşerilerimizin dikkatli ve duyarlı olması, bilinçli ve birlikte hareket etmesi zorunluluğu var” dedi.

BAYPROJE, 2012 yılının son toplantısını Kayseri’de gerçekleştirdi. Kasım ayında İstanbul ve Ankara’da gerçekleşen toplantılarda ilk kez dile getirilen Erzincan-Trabzon hızlı tren projesi Kayseri toplantısın da gündem konusu oldu.

Toplantıda ayrıca Bayburt’a yerel bir televizyon kurulması ve kış turizminin geliştirilmesi konusunda çalışma ve araştırma yapılmasının önemine değinildi. Türk Eğitim Vakfı Kayseri Şubesi’nde gerçekleşen toplantı BAYPROJE Dernek Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız’ın konuşması ile başladı. 

Yıldız, 2013 yılında yapılacak çalışma programı ve bu program çerçevesinde uygulanacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.  

Kış turizminin geliştirilmesi konusunda çalışma ve araştırma yapılmasının önemine değinen Yıldız, Bayburt’ta yerel televizyon yayını konusunun irdelenmesi ve mümkünse Bayburt Üniversitesi’nden yayın yapacak bir yerel televizyon kurulmasının yerinde olacağını söyledi.

Toplantıda konuşan BAYPROJE yönetim kurulu üyesi Akın Bayrak ise, Bayburt için hayati önem taşıyan ve son yıllarda Karadeniz bölgesinin gündemine oturan Erzincan-Trabzon hızlı tren projesi çerçevesinde bölgede yaşanan güzergah tartışmaları hakkında bilgi verdi.

Konuyla ilgili bölgede bugüne kadar yaşanan gelişmelerden bilgi veren Bayrak, hızlı tren projesinin tüm Bayburtlular tarafından sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaparak, “Bu önemli dava için hemşerilerimizin dikkatli ve duyarlı olması, bilinçli ve birlikte hareket etmesi zorunluluğu var” dedi.

Bayrak, BAYPROJE tarafından 2012 yılında hayata geçirilen etkinliklere değindiği konuşmasında, Bayburt’la ilgili doktora ve yüksek lisans çalışmalarının son durumu ve sponsorları hakkında bilgi verdi.

Bayburt’un “Okul Öncesi Eğitim” konusunun Türkiye ve bölge ortalamalarının gerisinde kaldığı ve bu durumun araştırılarak gerekli tedbirlerin alınması gerektiği belirtilen toplantıda, BAYPROJE’nin başarılı çalışmalarının giderek artması için, fikri ve mali desteğin yeterli düzeye getirilmesi gerektiği, böylece çok daha yararlı ve başarılı çalışmalar yapılabileceği hususunda görüş birliğine varıldı.

Toplantıya, BAYPROJE Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız, yönetim kurulu üyesi Akın Bayrak, Bahri Kalkan, Dursun Kacır, Hüseyin Yıldız, Rakip Yıldız, Şaban Çavdar, Şahin Kondolot ve ERÜ Mühendislik Fakültesinde okuyan Bayburtlu öğrenciler katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.