BAYPROJE'den ‘Şehircilik Kongresi’

Bayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız, BAYPROJE koordinasyonunda Bayburt Belediyesi, ve Bayburt Üniversitesi işbirliği ile 'Bayburt Şehircilik Kongresi' düzenleyeceklerini söyledi.

BAYPROJE'den ‘Şehircilik Kongresi’

Bayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız, BAYPROJE koordinasyonunda Bayburt Belediyesi, ve Bayburt Üniversitesi işbirliği ile 'Bayburt Şehircilik Kongresi' düzenleyeceklerini söyledi.

Prof. Yıldız, 18 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşecek kongreyle, Bayburt için geniş katılımlı kentleşme tasarım modelini esas alan ortak akıl projelerinin üretime katkısını sağlamanın amaçlandığını ifade etti.

BAYPROJE 2013 yılında yapacağı faaliyetleri değerlendirdi. BAYPROJE Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız, beraberinde yönetim kurulu üyesi Akın Bayrak ile Bayburt’a gelerek bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretlerin ardından bir açıklama yapan Prof. Dr. Rıfat Yıldız, Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi ve Bayburt Üniversitesi’ni ziyaret ettiklerini ve dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdiklerini aktardı.

Yıldız,  Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’la gerçekleştirdikleri görüşmede bir yıldır üzerinde durdukları “Bayburt Şehircilik Kongresi”nin detaylarını görüştüklerini  ve kongrenin BAYPROJE’nin koordinasyonunda, Bayburt Belediyesi ve Bayburt Üniversitesi ile işbirliği içinde Bayburt’ta yapılması hususunda mutabık kalındığını belirterek, “18 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşecek kongreyle, Bayburt için geniş katılımlı kentleşme tasarım modelini esas alan ortak akıl projelerinin üretime katkısını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Ziyarette BAYPROJE tarafından hazırlanan ve uygulamaya koyulacak olan 'Bayburt Turizmine Yönelik Gözlem ve Deneyime Dayalı Girişimci Eğitimi'  projesinin KUDAKA’ya teslim edildiğini belirten Yıldız, projenin açmalarının uygulama biçiminin ayrıntıları hakkında önümüzdeki günlerde geniş bir açıklama yapılacağını belirtti.

Prof. Yıldız, Bayburt ziyaretlerinde kar yağışı dolayısıyla yaşadıkları aksaklıklara da değindiği açıklamasında, “7-8 Ocak 2013 tarihlerinde bütün yurtta olduğu gibi Bayburt’ tada yoğun kar yağışı oldu. Karın yüksekliği yer yer 60 santimetrenin üzerine çıktı. Hatta kırsal kesimde tipileyen yerlerde 1,5 metreye ulaştı. İki gün köy yolları kapandı ve bizde bir köyde mahsur kaldık. Tabii Bayburt gibi sert kış şartlarına sahip bir ilde, zaman zaman bu tür kar yağışı ve tipi ile köy yollarının kapanması doğal olmakla birlikte, köylerle ulaşımın iki gün gibi uzun bir süre kesilmesinin nedenlerini düşünmek durumundayız. Bir kere yol açmakta kullanılan makine ve teçhizat yeterli midir? Bayburt şartlarına benzer diğer illerimizdeki bu tür makine ve teçhizatla, Bayburt’un makine envanteri karşılaştırılırsa nasıl bir sonuca ulaşılır? Öte yandan köy yollarının açılması işi 'zamana karşı yarış' biçiminde bir çalışma heyecanı gerektirir. Bu konuda çalışanlarımızın, vatandaşa hizmet hususunda yeteri kadar gayretli olup olmadıklarının da sorgulanmasında yarar olduğunu düşünüyoruz.  Diğer bir konuda bu tür sıkıntılı günlerde mobil telefon görüşme imkânlarının öneminin daha çok ortaya çıkmasıdır. Daha öncede belirttiğimiz gibi Bayburt’un köylerinin büyük bir kısmında sağlıklı mobil telefon görüşmesi yapılamamakta, internet imkânlarından yararlanılamamaktadır. Bu ise; bir yandan Bayburt’ta yaşam kalitesini olumsuz etkilerken, diğer yandan Bayburt’ta özellikle kırsal kesime yatırım yapmış olanların işlerini yürütme şanslarını zayıflatmakta, diğer yandan da potansiyel yatırımcılar üzerinde olumsuz bir etki yaratmaktadır. Dolayısı ile bu sorunların da giderilmesi için GSM şirketleri ve Türk Telekom nezdinde çok yönlü girişimde bulunarak, en kısa sürede çözümü sağlamamız gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yıldız, ayrıca Bayburt’a Trabzon yolu üzerinden geldiklerini ve Trabzon’da KTÜ Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Çelik ve Doç Dr. Şeref Oruç’la bir araya geldiklerini ve 'Erzincan-Trabzon Yüksek Hızlı Tren Yolu Alternatif Güzergâhları' konusunda yaptıkları çalışmalardan dolayı Çelik ve Oruç’a teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.