BAYPROJE’den İzmir çıkarması

Bayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE), 2013 yılı toplantılarına devam ediyor. 2011 yılından bu yana bir çok yerde toplantı gerçekleştiren BAYPROJE, bilgilendirme amaçlı ve fikir alışverişlerinde bulunulan toplantılarının bir yenisini daha İzmir’de gerçekleştirdi.

BAYPROJE’den İzmir çıkarması

Akın Bayrak - Prof. Dr. Rıfat YıldızBayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE), 2013 yılı toplantılarına devam ediyor. 2011 yılından bu yana bir çok yerde toplantı gerçekleştiren BAYPROJE, bilgilendirme amaçlı ve fikir alışverişlerinde bulunulan toplantılarının bir yenisini daha İzmir’de gerçekleştirdi.

Fikret Aktaş’ın evsahipliğinde gerçekleştirilen İzmir toplantısına, BAYPROJE Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıdız, yönetim kurulu üyesi Akın Bayrak ve Ege Bölgesi Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Toplantı BAYPROJE Yönetim Kurulu üyesi Akın Bayrak’ın 2012 yılı içerisinde dernek tarafından gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi vermesiyle başladı. Bayrak, Bayburt’la ilgili yürütülen doktora ve yüksek lisans tez çalışmaları hakkında bilgi vererek, dernek tarafından bastırılan kitapların tanıtımını yaptı.

Bayrak, konuşmasında demiryolu meselesine de değimdi. Demiryolu ile ilgili BAYPROJE’nin hazırladığı raporun önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağı bilgisini veren Bayrak, “Bu raporun tetkikinden sonra alınacak tedbir ve yol haritası belirlenecek” dedi.

BAYPROJE Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız ise yaptığı konuşmada, 2013 yılında dernek tarafından planlanan çalışmalar ve düşünülen etkinliklere değindi. Prof. Yıldız, ‘Orta öğretim öğrencileri öykü yazma yarışması’, 'Bayburt’ta turizm işletmeciliğini ve girişimciliğini geliştirme amaçlı uygulamalı turizm eğitimi’, ‘Üniversitenin Bayburt’un sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına beklenen etkileri ve bu etkilerle uyumlu gelişme stratejisi’ ve ‘Bayburt’ta kırsal kesim üretiminde kadının rolü ve etkinliğinin artırılması’ konulu çalışmlar hakkında bilgi vererek, 18 Mayıs 2013 tarihinde Bayburt’ta “Bayburt Şehircilik Kongresi” gerçekleştirileceğini söyledi.

Yıldız, BAYPROJE’nin faaliyetlerini üye aidatları ve bazı Bayburtlular’ın projelere verdiği maddi destekle yürütüldüğünü hatırlatarak, “Dolayısı ile tüm hemşerilerimizin bir taraftan BAYPROJE’ye üye olarak destek verirken öte yandan da projelere maddi katkıda bulunması önemli. Bu bağlamda Ege Bölgesi Bayburtlular Derneği’nin maddi destek sağlaması halinde, “Bayburt’ta Sebzecilik ve Meyvecilik Potansiyelinin Geliştirilmesi”  konulu ve uygulama esaslı bir proje çalışmasını birlikte yürütülebiliriz” dedi.

Toplantı daha sonra katılımcıların fikir ve görüşlerini bildirmesiyle devam etti. İşadamı Avni Ersoy, BAYPROJE olarak “Bayburt Eğitim ve Kültür Vakfı” ile ilişkilerin geliştirilmesinin yararlı olacağını söyledi. Bayburt’ta birlikte iş yapma, şirket kurma alışkanlığının geliştirilmesinin zorunluluğu üzerinde duran Ersoy, bu kültürün geliştirilmesi için Bayburt Üniversitesi ile işbirliğinin yararlı olacağını düşündüğünü ifade etti.

Bayburt Belediyesi’nin, bir tarım ve hayvancılık şehri olan Bayburt’ta tarıma katkıda bulunabileceğini belirten Nail Yavuz ise, İzmir Belediyesi Tarım Bürosu’nun bu konuda iyi bir örnek olduğunu, şehirdeki tarım ürünleri talebinin yakın çevreden tedarikinin Belediye tarafından organize edileceği kurumların oluşturulması ile çiftçinin desteklenebileceği belirtti.

Mahmut Eraslan ise Bayburt dışındaki illerden Bayburtlu milletvekilleri çıkarmak için çalışılması gerektiği belirtti. Eraslan, Bayburt’un Tarım ve Hayvancılık yöresi olması dolayısıyla bu sektör için Bayburt’a özgü projeler üretilmesi gerektiğini, daha önce yurt genelinde uygulanması düşünülmüş olan “Çoban Projesi”nin Bayburt’a uyarlanabileceğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.