BAYPROJE, ‘şehircilik kongresi’ni değerlendirdi

Bayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) Mayıs ayı içerinde gerçekleşen ve şehircilik alanında akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı Bayburt Şehircilik Kongresi hakkında bir yazılı açıklama yayınladı.

BAYPROJE, ‘şehircilik kongresi’ni değerlendirdi

Bayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) Mayıs ayı içerinde gerçekleşen ve şehircilik alanında akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı Bayburt Şehircilik Kongresi hakkında bir yazılı açıklama yayınladı.

BAYPROJE Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada Bayburt Şehircilik Kongresi’nin amacına ulaştığı söylendi.

 

Bayburt Şehircilik Kongresi’nin çok yararlı sonuçlar doğurduğunun tartışmacılar ve Belediye Başkanı Hacı Ali Polat tarafından açıkça vurgulandığı ifade edilen açıklamada, “Bu bağlamda bizzat Belediye Başkanının gerekli mesajların alındığını ifade etmesi ve diğer tartışmacıların değerlendirmeleri kongrenin amacına ulaştığını göstermektedir” denildi.

Kongreden çıkan sonuçların notlar halinde dile getirildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Konuşmacıların bildirilerinden genel olarak şu sonuçlar çıkarılabilir: Bayburt şehircilik açısından değerlendirilebilecek fevkalade uygun bir coğrafyaya sahiptir. Bayburt şehrini oluşturan Kale, Çoruh Nehri ve diğer topoğrafik özelliklerin şehir planlamacılarının arayıp da bulamadıkları özellikler olduğu birçok uzman tarafından ifade edilmiştir. Eski ve yeni Bayburt’un sunulan görsel karşılaştırmaları çarpıcı ve düşündürücü sonuçlar doğurmuştur. Konuşmacılardan birisi, Bayburt’un tarihi ve kültürel mimari itibariyle, Mardin gibi sahip çıkılması gereken ve turizmde değerlendirilebilecek önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etmiştir. “

“50 yıllık tahribat, 50 yıllık doğru planlama ile düzeltilebilir”

“Bayburt’ta son 40-50 yılda şehircilik açısından yapılmış olan tahribatın, ancak önümüzdeki 40-50 yılda doğru planlama, tasarım ve uygulama ile düzeltilebileceği belirtilmiştir. Geleceğe yönelik söz konusu çalışmaların sağlıklı bir şekilde başlatılıp, yürütülebilmesi için belediye ile birlikte yeni bir çalışma yapmak ve yeni bir yapılanmaya gitmek durumundayız. Bu yeni yapılanmayla ilgili olarak, değerli bilim adamlarından bazıları ile ön görüşme yapılmış, bu konuda gönüllü olarak danışmanlık yapabileceklerini ifade etmişlerdir.”

Şehircilik Kongresi kitaplaşacak

"Öte yandan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin de şimdiye kadar Bayburt ile ilgili yaptıkları çalışmaları Belediye ile organik bağ kurarak geliştirebilecekleri ifade edilmiştir. Diğer taraftan şehircilikle ilgili önerilen yeni çalışmalar yürütülürken, Bayburt’un sosyal yaşam standartlarının ve genel olarak turizme bakışının geliştirilmesi gerektiği de vurgulanmıştır. Kongrede sunulan bildiriler ve katkılar kayıt altına alınmış olup, kısa zamanda bastırılacak ve sizlere kitap olarak ulaştırılacaktır."

Teşekkür…

“Bayburt için böylesi önemli bir kongrenin gerçekleştirilmesine destek veren Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’a,  Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’a,  önemli katkılarda bulunan değerli bilim insanlarına ve uzmanlara teşekkür ediyoruz. Kongrenin Bayburt’umuz için yaralı sonuçlar doğurmasını diliyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.