BAYPROJE, projelerini somutlaştırıyor

Bayburt'un sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmasına yönelik çalışmalar içeren ve Türkiye genelinde bir çok yerde tanıtım toplantıları gerçekleştiren BAYPROJE, projelerini somutlaştırıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Prof. Dr. Rıfat Yıldız, “BAYPROJE'nin kuruluşu 10 gün içinde gerçekleştirilmiş olacaktır. Derneğimizi tanıtım maksadıyla çeşitli illerde birçok toplantı gerçekleştirdik ve BAYPROJE hareketini sunduk. Bu tanıtım faaliyeti gerektikçe önümüzdeki dönemde de sürdürülecektir” dedi.

BAYPROJE, projelerini somutlaştırıyor

Prof. Dr. Rıfat YıldızBayburt'un sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmasına yönelik çalışmalar içeren ve Türkiye genelinde bir çok yerde tanıtım toplantıları gerçekleştiren BAYPROJE, projelerini somutlaştırıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Prof. Dr. Rıfat Yıldız, “BAYPROJE'nin kuruluşu 10 gün içinde gerçekleştirilmiş olacaktır. Derneğimizi tanıtım maksadıyla çeşitli illerde birçok toplantı gerçekleştirdik ve BAYPROJE hareketini sunduk. Bu tanıtım faaliyeti gerektikçe önümüzdeki dönemde de sürdürülecektir” dedi.

BAYPROJE’nin yol haritası anlamına gelen üç ayrı projeden bahseden Yıldız, bu projelerin kısa vadede uygulanacağını ifade etti. 

Projelerle ilgili bilgi veren Yıldız, “Bunlardan birincisi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında uygulanacak olan 'Ödüllü Günlük Tutma Yarışması' ve 'Ödüllü Öykü Yarışması'dır. Bu yarışmaların amacı, Bayburt’un geleceğinin teminatı olan Bayburtlu çocuklarımızın ve gençlerimizin, Türkçe yazma becerilerinin ve gözlem yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunmaktır. Bu proje Bayburt Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerçekleştirilecektir. İkinci Proje ise, tüm üniversitelerde Bayburt konulu yazılacak Yüksek Lisans ve Doktora tezlerinin parasal olarak ödüllendirilmesidir. Bu projenin amacı da, Bayburt’un ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarının bilimsel ve uygulama esaslı araştırılması, analiz edilmesi ve çözüm önerilerinin geliştirilmesidir. Bu proje kapsamında yaratılacak imkânlar sayesinde, Bayburt’un doğal ve kültürel değerleri sağlıklı bir şekilde tespit edilecek ve akılcı (bilimsel) bir biçimde değerlendirilecektir” dedi.

Bayburt Yenilik (İnovasyon) Merkezi

BAYPROJE’nin üçüncü projesinin ise ‘Bayburt Yenilik (İnovasyon) Merkezi’nin kurmak olduğunu ifade eden Yıldız,  projenin amacının, Bayburt’un doğal kaynak açısından zengin olduğu öncü sektörlerinin (hayvancılık, organik tarım, doğal taş ve turizm gibi) rekabet yeteneklerinin geliştirilmesi, verimli ve daha çok üretebilmesinin ve böylece uluslararası rekabete açılabilmesine yönelik çalışmaları içereceğini ifade etti. 

Bayburt Yenilik (İnovasyon) Merkezi ile Bayburt’ta iş imkânlarını artırmaya ve refah seviyesini yükseltmeyi hedeflediklerini ifade eden Yıldız, “Bu proje, kapsamlı olması nedeniyle çok paydaşlı olmak zorundadır. Bu nedenle Bayburt’taki kamu kurumlarının, özel sektör işletmelerinin, meslek kuruluşlarının, Bayburt Üniversitesi’nin ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının katılmak zorunluluğu vardır. Söz konusu oluşturulacak güç birliğine kurumsal statü sağlanması ayrı bir önem arz etmektedir” dedi.

Bayburt Yenilik (İnovasyon) Merkezi ve Kuruluş Çalışmaları konulu bir panel düzenleyeceklerini ifade eden Yıldız, toplantının Eylül ayında gerçekleştirileceğini söyledi. Konuyu Bayburt Postası'nda ki köşesine taşıyan Prof. Dr. Rıfat Yıldız, yazısında BAYPROJE'nin geleceği hakkında bilgiler de veriyor.

Prof. Dr. Rıfat Yıldız yazdı: Bayburt Yenilik Merkezi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.